Muziek(theater)

Black Angels

Ragazze Quartet
    • première
    • highlight

Het is misschien wel een van Crumbs beste composites, en typisch een uitdaging voor het Ragazze Quartet dat voor de duvel niet bang is.

**** in Trouw

Muziek(theater)

Black Angels

Ragazze Quartet

Black Angels door Ragazze Quartet en videocollectief 33 1/3 met zangers van Nederlands Kamerkoor

De voorstelling van zaterdag 6 oktober is wegens omstandigheden gecanceld. Er zijn wel nog kaarten beschikbaar voor de première op vrijdag 5 oktober. 

Things were turned upside down.
There were terrifying things in the air… they found their way into Black Angels - George Crumb

In een tijd waarin oorlog en de dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving presenteren Ragazze Quartet en videocollectief 33 1/3 het concertprogramma Black Angels. Ragazze en 33 1/3 beogen - zonder hierbij een politiek standpunt in te nemen - het systeem áchter de terreur te doorgronden. Met werken van Benjamin Britten, George Crumb en Arvo Pärt worden de verschillende stadia van opbouw, destructie en verzoening getoond.

Muziek en video komen in Black Angels op gelijkwaardige wijze samen. Voor dit programma creëert 33 1/3 nieuwe videowerken, die thematisch aansluiten op de drie composities. De muzikale werken worden uitgevoerd door het Ragazze Quartet en drie zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Compositie: Benjamin Britten Strijkkwartet no.1 op.25 in D groot, George Crumb Black Angels, Arvo Pärt And One of the Pharisees
Uitvoering: Ragazze Quartet, 33 1/3 en zangers van Nederlands Kamerkoor

Website Ragazze Quartet
Facebook Ragazze Quartet
Website Collectief 33 1/3
Facebook Collectief 33 1/3

Over de makers
Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heef het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans, literatuur en beeldende kunst.

Collectief 33 1⁄3 gebruikt video projecties om ruimtes en objecten te transformeren tot verhalende voorstellingen. Na het werken vanuit site-specific installaties beweegt het werk van het collectief zich naar een theatrale context voor een internationaal publiek. Het Collectief maakte met haar vier laatste producties Blauwbaard, Soselo, Private Views en No More Masterpieces naam en faam op internationale podia.