Dans

Blindsight2

Vainergill Thurnim
    • dans
Dans

Blindsight2

Vainergill Thurnim

Dertig cultureel diverse performers tussen de tien en honderd jaar gaan op zoek naar de kracht van intermenselijke verbondenheid

Met extra:

Zaterdag 2 december clubnight in zaal met DJ (inclusief bij aankoop van een ticket)
 
Zondag 3 december meet & greet & snacks & drankjes (snacks inclusief bij aankoop van een ticket)

In BLINDSIGHT² gaan 30 cultureel diverse performers uit Amsterdam Zuid en omstreken, tussen de 10 en 100 jaar, op zoek naar de kracht van intermenselijke verbondenheid tijdens persoonlijke ontwikkeling, de pijn die hierbij komt kijken en het belang van vereniging als tegenhanger van eenzaamheid.

 

ergens bij horen
Instinctief hebben mensen de behoefte om ergens bij te horen. Deze aspecten worden in onze samenleving steeds minder vanzelfsprekend. Wij hebben de drang om anders te willen zijn, hierdoor sluiten wij onszelf uit. Met dit project laat Vainergill zien dat iedereen zich ontplooit en dat gaat gepaard met obstakels. Hierin zijn wij niet uniek, maar we verschillen wel in de keuzes die wij maken om de barrières te overkomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vuur in de nieuwe maker ging branden. Met behulp van podiumkunst verbinden en het opwekken van empathie.  

In een choreografie van 50 minuten is het individuele proces, waar eenzaamheid ervaren wordt, terug te zien in een disconnectie tussen de performers. Zij worden samengebracht door de kracht van een kwetsbare houding en hoe deze begrip kweekt, met de focus op overeenkomsten in plaats van verschillen. Van individu naar groepsproces. 

 

Choreografie: Vainergill Thurnim i.s.m dansers
Dramaturgie: Nicole Geertruida
Artistieke coach: Vincent Verburg
Dansers: tba
Componist: $ean Luck

Licht: CC Amstel
Productie: CC Amstel, Marque Muntslag, Vainergill Thurnim
PR: CC Amstel, Vainergill Thurnim 

Coproductie: CC Amstel
Financiële ondersteuning: Fonds PodiumKunst, Prins Bernard Cultuurfonds, voordekunst donateurs
Met dank aan: CC Amstel, Podium Mozaïek, voordekunst