Dans

Bodyscan 223

Robin Nimanong
    • sub club
    • language no problem
    • queer
    • we are public
    • inleiding/nagesprek
Dans

Bodyscan 223

Robin Nimanong

A Misfit Cyberpunk Act

Bodyscan 223 neemt onze tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en queer-identiteit onder de loep. Vanuit zijn eigen queer en bi-culturele identiteit gooit Robin Nimanong zijn eigen lichaam in de strijd als getuigenis tegen discriminerende structuren in de samenleving. Wat als algoritmen je levenspad beheersen?

Een aanklacht tegen kunstmatige intelligentie en big data die systematisch de ongelijkheid tussen mensen vergroot. Een futuristische cyberpunk ervaring die ongehoorde stemmen luid laat klinken. Het werk van Robin Nimanong ontvouwt zich als een constante strijd tegen stereotypen en als poging om meer begrip voor elkaar te ontwikkelen.

Robin Nimanong is dans artiest. Hij werkte o.a. voor Batshevas Ensemble, Ivgi&Greben, SHIFFT en Nicole Beutler. In 2020 kreeg hij de Next Best Fringe Award. Hierdoor kon hij, in een residentietraject bij ICK Dans Amsterdam, het artistieke experiment dat hij gestart heeft voor het Amsterdam Fringe Festival verder ontwikkelen. Bodyscan 223 ging in première tijdens Amsterdam Fringe 2021 als groepsstuk.

Duur: 45 min.

Bodyscan 223 is op zaterdag 21 mei 20.00 uur opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Dans artiest, concept en styling: Robin Nimanong
Grafisch ontwerp en coder: Saskia de Vries
Muziek: Robin Nimanong en Irene Cassarini
Fotografie: Anna van Kooij

Website
Instagram