Muziek(theater)

Clubnight: Female Rappers & Ik ben een interface

Performance collective Bouillabaisse & #ONCK
    • festival
    • highlight

Clubnight met een interdisciplinaire hiphop-rollercoaster vol videoclips en een theatraal concert met elektronische muziek, speelse visuals en strakke dance moves

Muziek(theater)

Clubnight: Female Rappers & Ik ben een interface

Performance collective Bouillabaisse & #ONCK

Clubnight met een interdisciplinaire hiphop-rollercoaster vol videoclips en een theatraal concert met elektronische muziek, speelse visuals en strakke dance moves

Female Rappers
Female Rappers: een interdisciplinaire hiphop-rollercoaster vol videoclips, raphits, dans, trampolines en glitter hotpants. The Female Rapper staat op het punt machthebber van de wereld te worden. Haar neonglitterpartycrew Lil’punny, Fucksensation, Treasure Island, The Hunter en Y overtuigen jou te kiezen voor haar New and Enhanced World. ‘Cause she will make the world great at last’.

Now party. Hard.

Female Rappers is na B.S. I Love You de tweede performance van Bouillabaisse. B.S. I Love You tourde o.a. langs Down The Rabbit Hole, Lowlands, Secret Rooms (Volkshotel), de Sugarfactory en Fuchsbau. Een muzikale performance die voornamelijk onze eigen generatie aanspreekt, op plekken waar onze doelgroep zich als vanzelf begeeft, zoals buiten de theaterzalen, op bijvoorbeeld festivals en in clubs.

Met dank aan: Amsterdam Fonds voor de Kunsten
The Female Rapper: Tisja Jansen
Muziek: Maask
Coaching: Anne Maike Mertens, Stephanie Louwrier
Gospel koor: Maarten Heijmans

Duur: 45 min.

Website Performance collective Bouillabaisse
Facebook Performance collective Bouillabaisse

-----

Ik ben een interface
Is er menselijkheid achter computerschermen, algoritmes en databases? Tijdens Ik ben een Interface duikt #ONCK in de wereld van smartphones, vloggers en live-news feeds en ontmoet je de mensen aan de andere kant van het scherm. Hoe beïnvloedt moderne technologie onze blik op de wereld?

Op de melodieën en teksten van nieuw geschreven elektronische muziek synchroniseren performer en publiek om zich al dansend af te vragen wat het betekent om mens te zijn te midden van alle draden en data. Verwacht een verrassende combinatie van elektronische muziek, verrassende songtekst, speelse visuals en strakke dance moves.

Onder de naam #ONCK onderzoekt Cassandra Onck op muzikale wijze de relatie tussen mens en technologie. Cassandra studeerde in 2017 af aan de opleiding Muziektheater (ArtEZ Arnhem). Als zangeres en muziektheatermaker gebruikt ze muziek, theater en technologie om informatie en emotie met elkaar te verbinden en creeërt ze zo ruimte om vanuit een menselijk perspectief te reflecteren op digitale tijden.

Concept, tekst: Cassandra Onck
Performance: Cassandra Onck, Kira Kool, Nikki Vos, Mauro Casarini
Muziek: Cassandra Onck, Florian Knapp, Mauro Casarini, Isabelle Gersie, Kira Kool, Sonam Plomp, Silvian Ilgen, Jasper Andrea
Visuals: Merel Raven, Cassandra Onck
Met dank aan: Jeek ten Velden, Robin Kuiper, Elodie Emilisa, Gelderland Valoriseert

Duur: 40 min.

Website #ONCK
Facebook #ONCK