Theater

De Dresser

Compagnie Karina Holla
    • theater
Theater

De Dresser

Compagnie Karina Holla

Karina Holla verweeft teksten en fragmenten uit de toneellitteratuur met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theater carrière.

Let op! 11 oktober is de try-out, 12 oktober is de première. 

Met op 14 oktober een nagesprek door Joyce Roodnat met Karina Holle. 

Grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling.

De acteur staat op het punt zijn verstand te verliezen, hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater.  Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd aan de magie van het theater.

Het is het tragikomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte.

“Meer, meer ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven. Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn. Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.”

In deze voorstelling verweeft Karina Holla teksten en fragmenten uit de toneellitteratuur met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theater carrière. Haar laatste twee voorstellingen 'Oorlogsvrouwen' en 'DARGER' speelde de met de Theo d'Or bekroonde actrice voor uitverkochte zalen in Nederland en in Zweden.

Over De Dresser zegt Holla: “Het gaat over het belang van het theater, het streven naar het verwezenlijken van dat ene belangrijke moment, in volledige fysieke overgave het personage binnen te dringen en een wisselwerking met het publiek te laten ontstaan.”