Jeugd

De Sneeuwkoningin

Het Kleine Theater
    • festival
    • highlight
    • jeugd
    • 3+
    • familievoorstelling

In augustus 2015 ontving Het Kleine Theater voor Het Zigeunermeisje het Gouden Ei, de Paradeprijs voor de beste kindervoorstelling.

Jeugd

De Sneeuwkoningin

Het Kleine Theater

Een muzikale voorstelling (voorheen Een Wintersprookje) over liefde, warmte en kou. Over een vriendschap die alles overwint. Op 26 december is er na afloop een kerstconcert door de huisband van Het Kleine Theater!

Let op! Deze familievoorstelling heette voorheen Een Wintersprookje.

Op 26 december is er na afloop een kerstconcert door de huisband van Het Kleine Theater!

Twee meisjes vertellen een verhaal. Of nee, ze spelen het. Het is hun lievelingsverhaal, ze kennen het helemaal uit hun hoofd.  

Het gaat over twee vriendinnen; Kaja en Gerda. Op een dag is Kaja ineens verdwenen. De Sneeuwkoningin heeft haar meegenomen naar haar IJspaleis in het koude Noorden. Gerda gaat naar haar op zoek. Ze gaat een barre, avontuurlijke tocht tegemoet. Uiteindelijk vindt ze haar, maar Kaja herkent haar niet meer...

Haar hart is bevroren. Gerda is de enige die haar hart weer kan ontdooien. Hopelijk is ze niet te laat.

Een muzikale voorstelling over liefde. Over warmte en kou. Over een vriendschap die alles overwint. Een warm winterverhaal.

Het Kleine Theater is het jeugdhuisgezelschap van CC Amstel. Anke Engels en Vimala Nijenhuis maken op de meest ambachtelijke manier theater. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Verhalen, vaak sprookjes, waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste maar ook zeker niet saai voor de oudste. Vrolijke, muzikale, poëtische familievoorstellingen (3+) gebaseerd op een sprookje of een ander mooi verhaal. En uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig...

Concept en spel: Anke Engels, Nina van Koppen, Vimala Nijenhuis
Eindregie: Vincent Rietveld
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Duur: 45 min.

Website Het Kleine Theater