Jeugd

De Sneeuwkoningin

Het Kleine Theater
    • 3+
    • familievoorstelling
    • jeugd
Jeugd

De Sneeuwkoningin

Het Kleine Theater

Een warm winterverhaal over een vriendschap die alles overwint

De voorstelling van 13.00 uur is afgelast. Wij nemen contact op met de bezoekers die al tickets hadden voor dit tijdstip. De voorstelling van 15.00 uur gaat gewoon door!

Twee meisjes vertellen een verhaal. Of nee, ze spelen het. Het is hun lievelingsverhaal, ze kennen het helemaal uit hun hoofd.  

Het gaat over twee vriendinnen; Kaja en Gerda. Op een dag is Kaja ineens verdwenen. De Sneeuwkoningin heeft haar meegenomen naar haar IJspaleis in het koude Noorden. Gerda gaat naar haar op zoek. Ze gaat een barre, avontuurlijke tocht tegemoet. Uiteindelijk vindt ze haar, maar Kaja herkent haar niet meer...

Haar hart is bevroren. Gerda is de enige die haar hart weer kan ontdooien. Hopelijk is ze niet te laat.

Een muzikale voorstelling over liefde. Over warmte en kou. Over een vriendschap die alles overwint. Een warm winterverhaal.

Duur: 45 min.

Concept en spel: Anke Engels, Nina van Koppen, Vimala Nijenhuis
Eindregie: Vincent Rietveld
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes
Fotografie: Dorien Grötzinger

Website
Facebook
Instagram

Het Kleine Theater is het jeugdgezelschap van Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Zij maken op de meest ambachtelijke manier theater. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Verhalen, vaak sprookjes, waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste maar ook zeker niet saai voor de oudste. Vrolijke, muzikale, poëtische familievoorstellingen (3+) gebaseerd op een sprookje of een ander mooi verhaal. En uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig.