Jeugd

De Vreselijk Vieze Voorstelling

Onder het Bureau & Milan Boele van Hensbroek
    • jeugd
    • 6+
Jeugd

De Vreselijk Vieze Voorstelling

Onder het Bureau & Milan Boele van Hensbroek

Een walgelijke komedie over alles wat je maar vies kunt vinden.

Sabrina en Dennie wassen netjes hun handen, checken hun schoenen op hondenpoep en springen echt niet in de modder voordat ze in hun kostuum stappen. Zij spelen vandaag De Vreselijk Vieze Voorstelling. Of, nou ja, dat proberen ze. Met wasknijpers om hun neus en Mr. Muscle in de aanslag openen ze weifelend het script. Maar hoe proper zij ook beginnen, het is de vraag of zij zonder remsporen uit deze supersmerige show komen…

spannend sprookje
Dennie en Sabrina maken zich klaar voor een spannend sprookje over een moedige held die zich dapper door een walgelijke wereld manoeuvreert. Een wereld vol broccoli, bruine bananen, beenhaar, okselzweet, open wonden en pissebedden. En nog veel meer waar we het eigenlijk liever niet over hebben. BACTERIËN. Die zijn het ergst want ze zijn overal. Bah.

kakkerlakken eten
Ondertussen vraagt Sabrina zich af hoe het in vredesnaam kan dat sommige mensen champignons lekker vinden. Dennie beweert dat mensen aan de andere kant van de wereld kakkerlakken eten. Maar kunnen ze het wel vies vinden als ze het nooit hebben geprobeerd? En kan iets dat vies is, niet tegelijkertijd lekker zijn? Schimmels zijn natuurlijk het meest walgelijke ooit, maar als je er goed naar kijkt zijn ze… prachtig?! Rillingen gaan over hun rug terwijl ze schaterlachen om de wonderlijke wereld van schimmels, spinazie en spinnen.

“Het knappe aan De vreselijk vieze voorstelling is dat zowel jong als oud nergens het spoor bijster raakt, hoeveel afslagen het verhaal ook maakt.” (Theaterkrant) 

Spel: Sabrina Nabermacnack & Dennie Lukkezen
Regie & concept: Milan Boele van Hensbroek
Tekstbijdragen: Eva Gouda
Muziek & geluid: ToonBank: Maarten Bokslag & Tom Nestelaar
Dramaturgie: Joost Segers
Regie coaching: René Geerlings
Vormgeving & illustraties: Louise van Straten
Vormgeving decor: Malou Palmboom