Jeugd

De wereld & Ko

Belle van Heerikhuizen / STIP theaterproducties
    • 8+
    • highlight
    • jeugd
    • kinderboekenweek
    • reprisepremiere
"De getalenteerde regisseur Belle van Heerikhuizen raakt de kern van een pedagogisch dilemma."
- Volkskrant ****
Jeugd

De wereld & Ko

Belle van Heerikhuizen / STIP theaterproducties

Een heel leven verzinnen

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt.

Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grappige types en scherpe vragen volgt. Ze springen uit een vliegtuig, bestellen drie baby's en beroven een bank. Maar Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er echt met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor fantasie, maar vooral voor de waarheid.

"Minne Koole legt een prachtige, soms weerbarstige jeugdigheid in zijn rol als Ko. Met een spannende combinatie van plezier en verbetenheid bijt hij zich vast in de rollen die hij speelt – en verliest daarbij geen moment het publiek uit het oog. Regisseur Belle van Heerikhuizen koos voor een energieke, open speelstijl die de kracht van de fantasie (...) steeds accentueert." - Theaterkrant

Regie: Belle van Heerikhuizen
Tekst: Gideon Samson
Spel: Tijn Docter, Minne Koole
Muzikant: Mats Voshol
Campagnebeeld: Sanja Marusic
Scenefotografie: Sanne Peper

Duur: 75 min.

Website STIP theaterproducties