Circus

Dear Doubts

Revue Regret
    • externe kaartverkoop
    • fringe festival
Een bedachtzaam en opwindend stuk dat worstelt met het filosofische door middel van het lichamelijke
Circus

Dear Doubts

Revue Regret

Een absurdistisch en visueel hedendaags circusstuk over spijt, niet-lineariteit van tijd, een hoopvol 'misschien' en een timide 'wat, als' en tenslotte, en vooral, over hoe ons leven hoe dan ook verder zal gaan

Let op! Tickets zijn vanaf 2 augustus te koop via de website van Fringe Festival.

Dear Doubts is een nieuwe creatie van het Zweeds/Duitse circusgezelschap Revue Regret. Deze creatie is een 1 uur durende hedendaagse circusvoorstelling over spijt en de gevolgen van onze daden. Kiezen voor het één betekent altijd kiezen tegen het ander. Dag in dag uit kiezen we uit een schijnbaar eindeloze hoeveelheid mogelijkheden en moeten we voor eeuwig leven met de gevolgen.

Dear Doubts is een brief die is geschreven aan onze zelf vanuit het verleden, vanuit een punt waar we onze eerdere beslissingen kunnen evalueren. Een bedachtzaam en opwindend stuk dat worstelt met het filosofische door middel van het lichamelijke.

Duur: 55 min.

Jakob Jacobsson ontvluchtte de kou van Noord-Zweden op zoek naar circus en vestigde zich in Rotterdam om zich eindelijk aan het aerial rope te wijden. Excessive hoeveelheden koffie en Tom Waits zorgden ervoor dat hij in juni 2018 Codarts Circus Arts afstudeerde met een solo in de aerial rope over vergeten, opgeven en verdrinken. Hij is mede-oprichter van het scandinavische circuscollectief The Nordic Council, onthulde een aantal deprimerende statistieken over feminisme in het circus in zijn thesis Strength in Numbers en schrijft af en toe essays voor het platform CircusTalk.com.

Lisa Chudalla studeerde in 2013 af aan Codarts Circus Arts, gespecialiseerd in manipulatie van aerial rope, cyrwheel en taxidermie manipulatie. Sindsdien heeft ze op alles opgetreden, van bierkratten tot cruiseschepen. Lisa is een verzamelaar van circus disciplines en kan nu na 7 jaar in de kunsten sierlijke acrobatiek in stalen kettingen, rigging, balanceren op haar eigen hoofd, zwaarden slikken en couture maken met nietpistolen in haar repertoire tellen.

Revue Regret werd in 2017 gevonden om een ​​performance art stuk met zwaardslikken te maken, dat evolueerde naar een site-specifieke show van 30 minuten (The Last Straw) op de Delft Fringe en Showman’s Fair. Dear Doubts ging na een creatie van 2 jaar in première op het Duitse festival Ruhrfestspiele 2021.

Concept, spel: Jakob Jacobsson, Lisa Chudalla
Coaching, outside eye: Susanne Piwonka
Outside eye, dramaturgie: Yolande Sommer, Gerindo Kartadinata
Technische ondersteuning: Kenneth Danielsen, Björn Hartenstein
Dit project is geselecteerd en ondersteund vanuit het financieringsprogramma Zirkus Op 20/21 en wordt ondersteund door Fonds Darstellende Künste met middelen van de Federale Regeringscommissaris voor Cultuur en Media en Stichting Droom en Daad.
Onze andere partners zijn: Perspectives Festival, Tollhaus Karlsruhe, Zirkus Momolo, Worm Rotterdam, Workspace Dynamo, KulturWelt eV, Open Space Bochum, Alexandra Henn + Cox Ahlers (Mentoring), Jara Reker (Fotografie), Bernadette Fink (Fotografie), Tina Peißker (Fotografie), Patrice Winfield (Videografie), Francesca Bertin (Video)

Website
Facebook
Instagram