Jeugd

Doornroosje

Het Kleine Theater
    • 3+
    • familievoorstelling
    • jeugd
    • festival

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefde er eens een lief, vrolijk en vooral nieuwsgierig meisje

Jeugd

Doornroosje

Het Kleine Theater

Het Kleine Theater brengt hun allernieuwste voorstelling Doornroosje, met de nodige dosis ontroering en humor

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefde er eens een lief, vrolijk en vooral nieuwsgierig meisje met de bijzondere naam Doornroosje. Op haar geboortefeest had een boze fee een vloek over haar uitgesproken: ze zou zich op haar 15e verjaardag prikken aan een spinnewiel en sterven.

Maar.... door haar ongeëvenaarde nieuwsgierigheid komt Doornroosje per ongeluk achter het geheim van deze vloek. Ze gaat zelf op onderzoek uit en haar verhaal loopt net even anders dan hoe Grimm het bedacht had. Uiteraard leeft ze nog lang en gelukkig.

Doornroosje van Het Kleine Theater is een vrolijke, verrassende voorstelling, met de nodige dosis ontroering en humor, waardoor het zowel leuk is voor kinderen als volwassenen.

Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan welbekende sprookjes zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke lijn en de inhoudelijke boodschap. Een ode aan oude verhalen.

Concept, regie: Anke Engels, Vimala Nijenhuis
Spel: Nina van Koppen, Bengt Kropmans
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes
Fotografie: Greetje Mulder

Duur: 40 min.

Website Het Kleine Theater

-----
Het Kleine Theater is het jeugdhuisgezelschap van CC Amstel. Anke Engels en Vimala Nijenhuis maken op de meest ambachtelijke manier theater. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Verhalen, vaak sprookjes, waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste maar ook zeker niet saai voor de oudste. Vrolijke, muzikale, poëtische familievoorstellingen (3+) gebaseerd op een sprookje of een ander mooi verhaal. En uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig...