Jongeren

Dubbelbloed

Danstheater AYA
  • 12+
  • highlight
  • jeugd
  • try-out
 • Regulier: € 16.50
  CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 14.50
  Jeugd t/m 17 jaar: € 10.00
 • Zaal

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer?

Jongeren

Dubbelbloed

Danstheater AYA

Een lichte en humoristische ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands? En wat is dat dan? We zijn allemaal Nederlanders, maar de een soms toch net iets meer dan de ander.

In 2006 speelde AYA met veel succes de voorstelling Dubbelbloed over de Surinaams Nederlandse danser Regilio Sedoc en zijn ‘Hollandse’ sidekick en rapper Vincent van der Velde. Nu komt Dubbelbloed #2 met beatboxer en danser/performer Abdelhadi Baaddi, zoon van Marokkaanse ouders, geboren in Nederland. Hoe is het om als Marokkaan in Nederland te leven en om te gaan met hardnekkige vooroordelen? En welke verwachtingen heeft je eigen familie? In Dubbelbloed #2 wordt flink de draak gestoken met stereotypes. Baaddi’s sidekick geeft tegengas en commentaar in een voorstelling die niet verzandt in een machtsstrijd, maar de kracht viert van verschillende culturen.

Dubbelbloed #2 van choreograaf Wies Bloemen is een lichte en humoristische ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben. Ook geen dubbele paspoorten.

Abdelhadi Baaddi was te zien in de AYA/DOX productie Guerrilla en speelde in vele producties van ISH. Zijn voorstelling Ik ga op reis en ik neem mee op Amsterdam Fringe werd door NRC geroemd als één van de pareltjes van het festival. Baaddi is een multiperformer en combineert human beatbox met dans, theater en muziek.

Regie, choreografie: Wies Bloemen
Dans, spel: Abdelhadi Baaddi, Anne Suurendonk
Decor, licht: Erik van Raalte
Campagnebeeld: Sjoerd Derine

Duur: 65 min.

Website AYA
Facebook AYA