Circus

Each time we fall, a city rises

Panama Pictures
    • afgelast
In verschillende tableaus ontrafelt deze voorstelling ons verlangen om zekerheden te creëren, als buffer tegen alles wat niet te controleren valt
Circus

Each time we fall, a city rises

Panama Pictures

Dans, circus en livemuziek versmelten tot een intrigerende belevenis, in een actueel verhaal van mensen op zoek naar nieuwe zekerheden

Update 18 maart
Wegens een blessure bij een van de spelers is deze voorstelling helaas gecanceld. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gesteld. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

Each time we fall, a city rises gaat over de feilbaarheid van de mens. Het laat zien dat wanneer niets zeker is, alles mogelijk wordt. De ritmische taal van gelauwerd dichter Maria Barnas (1973) inspireerde Pia Meuthen bij het ontwerp van haar nieuwste productie. In een imposant decor – dat schuine vlaktes combineert met schuilplekken hoog in de lucht – geven de performers zich over aan een wereld die op losse schroeven lijkt te staan. Terwijl ze uit evenwicht raken, openen zich nieuwe perspectieven.

"Heb je ook weleens het gevoel dat in onze tijd de wereld een beetje gekanteld is? Dat het vlak onder je voeten, waarop je dagelijks je best doet om die wereld met iets van balans tegemoet te treden, voelbaar aan het hellen is gegaan? Dat je daardoor net iets harder je best doet om je staande te houden? Dat gevoel geeft Each time we fall, a city rises." - Theaterkrant

Voor Each time we fall, a city rises gingen componist Anthony Fiumara en duo Strijbos & Van Rijswijk een bijzondere samenwerking aan: ze componeerden de muziek in dialoogvorm. De aan minimal music verwante muziek van Fiumara ontmoet zo de elektro-akoestische composities van Strijbos & van Rijswijk. Hun nieuwe gezamenlijke compositie stelt de stem met al haar klankbreedte en zeggingskracht centraal en wordt live uitgevoerd door zangeres Els Mondelaers.

Panama Pictures laat in Each time we fall, a city rises dans, circus en livemuziek versmelten tot een actueel verhaal over mensen op zoek naar nieuwe zekerheden. In een instabiel universum waar alles in beweging lijkt te zijn, vloeien dans, partner- en luchtacrobatiek in elkaar over. De zang ondersteunt, ontregelt, dreigt en troost.

Duur: 60 min.

Choreografie: Pia Meuthen
Dans/acrobatiek: Francesco Barba, Nickolas van Corven, Aime Morales, Tarek Rammo, Jefta Tanate
Livemuziek: Els Mondelaers
Compositie: Anthony Fiumara, Strijbos & Van Rijswijk
Scenografie: Sammy van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
Assistentie & training: Miquel de Jong
Fotografie: Rob Hogeslag

Each time we fall, a city rises is een productie van Panama Pictures in coproductie met Strijbos & Van Rijswijk. Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch. Verder wordt Panama Pictures incidenteel ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds en Brabant C.
Met dank aan De Kring Roosendaal (FPK P2 regeling) en Stagelight

Website
Facebook
Instagram

Met Panama Pictures ontwikkelt choreograaf Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse samenkomen. De nieuwe fysieke taal van het gezelschap omarmt de acrobatische toeren maar legt de nadruk niet op de technische hoogstandjes. De voorstellingen worden gedragen door de persoonlijkheden van haar charismatische performers; een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. Panama Pictures zetelt in Nederland en veroverde ook een internationale plek met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.