Jeugd

AFGELAST Een lied voor de maan

De Nationale Opera
    • 6+
    • jeugd
    • première
    • externe kaartverkoop
    • afgelast

Duik in de fantasievolle dierenwereld van schrijver Toon Tellegen

Jeugd

AFGELAST Een lied voor de maan

De Nationale Opera

Duik in de fantasievolle dierenwereld van schrijver Toon Tellegen en maak kennis met verrassend muziektheater voor de hele familie.

Let op! De kaartverkoop gaat via de website van De Nationale Opera.
Op woensdag 18 maart is de wereldpremière van Een lied voor de maan in CC Amstel!

De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…?

Wondere wereld van Toon Tellegen
Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Tellegen is internationaal vermaard om zijn vele korte dierverhalen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Verschillende van zijn verhalen zijn op muziek gezet, zoals bijvoorbeeld De genezing van de krekel in de Holland Festival-productie The Cricket Recovers (2011). Voor componist Mathilde Wantenaar raakte de vertelling Een lied voor de maan gelijk een snaar: "Het verhaal sprak meteen tot mijn muzikale verbeelding. […] Er komen belangrijke thema’s aan bod, zoals eenzaamheid, identiteit, teleurstelling en vriendschap. Het is ook een stuk over de kracht van muziek en de mogelijkheid om contact met elkaar te maken."

Regie: Béatrice Lachaussée
Libretto: Mathilde Wantenaar en Willem Bruls naar het boek van Toon Tellegen
Compositie: Mathilde Wantenaar
Solisten: Nina van Essen (De Mol), Berend Eijkhout (De Sprinkhaan/Aardworm), Jan Willem Schaafsma (De Kikker), Ginette Puylaert (De Veldmuis/Maan), Francine Vis (De Relmuis/Krekel), Mirna Ackers (Muis)
Dramaturgie: Willen Bruls
Decor: Nele Ellegiers
Licht: Cor van den Brink
Video: Coen Bouman
Fotografie: Bjorn Frins
Kostuums: Nele Ellegiers
Muziek: Het Nationaal Jeugdorkest
Louis Barme (viool), Bart Folkers (altviool), Renée Timmer (cello), Mirna Ackers (fluit en Muis), Piotr Lipowicz (guitar), Simon Karremans (klarinet)
Productie: Afdeling Educatie & Participatie van De Nationale Opera
Coproductie van de Nationale Opera (Amsterdam), La Monnaie/De Munt (Brussel), Festival Aix-en-Provence (Aix-en-Provence) Fundación Albeniz (Madrid), Theaterakademie August Everding (München) en Opera Zuid (Maastricht)
Met steun van ENOA en Creative Europe Programme van de Europese Unie

Duur: 60 min.

Website De Nationale Opera
Facebook De Nationale Opera