Jeugd

Eendje

Kim van Zeben
    • jeugd
    • 6+
 Kim van Zeben heeft een belangrijk en mooi onderwerp fantastisch vertaald naar een warme, avontuurlijke en meeslepende familievoorstelling
**** Theaterparadijs
Jeugd

Eendje

Kim van Zeben

Een komische reportage over een verwarde eend.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma PIA OP PAD kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje (6+) is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Kim van Zeben, bekend van o.a. musicals als Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story neemt in deze solovoorstelling alle rollen voor haar rekening.

Spel, tekst: Kim van Zeben
Regie, tekst: Marije Gubbels
Muziek: Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen
Poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef
Decorontwerp: Marlies Schot
Techniek: Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii
Dramaturgisch advies: Manon Wittebol
Fotografie: Neeltje de Vries
Scenefotografie: Casper Koster
Impresariaat: Theaterbureau Slot
Zakelijk leiding: Nora Duijf
Publiciteit: Floyd Koster

Duur: 60 min.

Website Kim van Zeben
Facebook Kim van Zeben