Theater

Engelenburcht, een ode aan de zorgzaamheid

Golden Palace
    • language no problem
    • dans
    • mime
Theater

Engelenburcht, een ode aan de zorgzaamheid

Golden Palace

Golden Palace gaat op zoek naar de onmisbaarheid van de zorg in een magisch-fysieke voorstelling vol poëzie, bloed, vieze luiers en schoonheid.

Hoog in de bergen ligt Engelenburcht, een verlaten sanatorium waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om iedereen die aan de deur klopt. Zieken, gewonden, reddelozen en mensen die simpelweg hun hart willen luchten: met open armen worden ze door haar ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt de mysterieuze verpleegster te bezwijken.

Tot er een wonder gebeurt...

In Engelenburcht gaat Golden Palace op zoek naar de onmisbaarheid van de zorg in een voorstelling vol poëzie, bloed, vieze luiers en schoonheid. Want hoe komt het toch dat zorgen voor elkaar in onze samenleving zo weinig aanzien heeft? Dat diezelfde samenleving er volledig van afhankelijk is werd de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk. Het is tijd voor een ode aan de zorgzaamheid!

Na afloop van deze voorstelling zetten de makers van Golden Palace en CC Amstel zorgmedewerkers en mantelzorgers in het zonnetje. En Oscar Kocken, ondermeer bekend van Zomaargasten, gaat met drie betrokkenen in gesprek. Het wordt een avond waarin een ode wordt gebracht aan de mensen in de zorg. We zetten ze in de spotlights voor het belangrijke werk dat ze doen en hun niet aflatende inzet.

Duur voorstelling: 60 minuten
Nagesprek: 30 minuten

Concept: Ingrid Kuijpers
Regie: Ingrid Kuijpers
Regieassistentie: Kjeld Visser en Jacky Lie
Spel: Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben, Jesse Vissers
Vormgeving: Maartje Prins en Martina Bauer
Licht: Desiree van Gelderen
Geluidscompositie: Wim Conradi
Techniek: Joep Lamers en HP Hulscher
Productie: Elise de Fooij

Fotografie: Ben van Duin
Publiekswerking: Francine Maessen

Grafisch ontwerp: wijstudio
Zakelijke leiding: Britt Verstegen
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Norma Fonds