Dans

F(r)ictie

Denden Karadeniz
    • double bill
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 16.50
    Vrijkaart: € 0.00
  • Zaal
Dans

F(r)ictie

Denden Karadeniz

Dans double bill in samenwerking met Denden Karadeniz

In F(r)ictie vertrekt Denden vanuit een Japans gezegde: “Fall down seven, stand up eight". Dit betekent dat elke keer als het leven je tegenzit, je weer opstaat en doorgaat. Geïnspireerd door de mysterieuze oasis van een woestijn, door de energie die wordt opgewekt door frictie, experimenteert hij met choreografische elementen zoals tijd, herhaling, groepswerk versus individu. Denden onderzoekt zijn dynamische en zeer fysieke bewegingstaal verder als metafoor voor het leven in deze tijd, in een maatschappij die een aaneenschakeling lijkt van frictie en fictie en van vallen en opstaan.

Deel II van de double bill wordt later aangekondigd.

Choreografie: Denden Karadeniz
Dans: Elsa Dobrynina-Becks, Melissa Damayanti, Thersa Bergmann, Stasy Terahnova, Zeen Dahbour, Rolf Kuijpers, Senne Reus, Lola van Rumpt, Cody Schuitemaker
Artistieke begeleiding: Suzy Blok / ICK-Artist Space
Dramaturgie: Nicole Geertruida
Dramaturgie assistent: Astrid Klein Haneveld
Fotografie: Thomas Lenden
Productie: ICK Dans Amsterdam / ICK-Artist Space
New Adventures is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Fonds
Podiumkunsten en Gemeente Amsterdam

Website

Denden Karadeniz (Nederland, 1990) is professioneel danser, docent, choreograaf en oprichter van Zero Dance Theatre: het eerste hiphop / contemporary fusiongezelschap van Nederland waar floorwork techniek uitblinkt. Een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysieke bewegingstaal. Na zijn dansdiploma trainde hij verder in Los Angeles  en Australië (Australian Dance Theatre) om het beste van twee werelden te krijgen. Met zijn roots uit de battle scene, ervaring op televisie en liefde voor theater creëerde hij zijn eigen unieke Floorwork techniek (Zero) gebaseerd op een mix van breakdance en contemporary, die hij nu doceert aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en over de hele wereld.