Dans

Father Figure

Lloydscompany
    • 14+
    • we are public
Een father figure, wat is dat? En wie is dat?
Dans

Father Figure

Lloydscompany

10 jaar na Father Father keert choreograaf Lloyd Marengo terug in de theaters met opvolger Father Figure

Nieuwe datum!
Deze voorstelling is verplaatst van donderdag 20 januari 2022. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

Een compacte in your face dansperformance laat de struggle zien van 4 b-boys en een percussionist met het thema vaderfiguur. Soulfulle breakdance scènes, repetitieve ritmes, dynamische en verstilde beelden maken van Father Figure een indrukwekkende danscollage.

Father Figure is een productie van Lloydscompany. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de straat en het podium.

"De vijf mannen waren perfect op elkaar ingespeeld, met hun specifieke skills, waaronder één van de crew met verbazingwekkend fingersnapping; De emotionele lading van hun verhaal, zonder dat specifiek benoemd werd, liet het publiek ademloos achter" - Kees Blijleven (artistiek directeur theater de Krakeling, Amsterdam)

Duur: 60 min.

Father Figure is an in your face dance performance which shows the struggle of 4 b-boys and a percussionist with the subject of a father figure. Soulful breakdance scenes, repetitive rhythms, dynamic and tranquil images make Father Figure an impressive dance collage.

Father Figure is a Lloydscompany production. At Lloydscompany, dancers/upcoming urban makers and the underground battle scene come together. The company produces performances and thus builds a bridge between the street and the stage.

"The five men were perfectly attuned to each other, with their specific skills, including one of the crew with amazing fingersnapping; The emotional charge of their story, without being specifically named, left the audience speechless" - Kees Blijleven (artistic director theater de Krakeling, Amsterdam)

Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren ’80 en leerde dans op straat. In de jaren ’90 werd zijn hangout in Rotterdam West het episch centrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen.

Cast: Julinho Pimentel, Kevin Thompson, Nouri El Mazoughi, Oscar Starink en Pom Arnold
Muziekproductie: HAYP MUSIC (Alvin Lewis & Patrick Mijnals)
Choreografie: Lloyd Marengo en de dansers
Lichtontwerp: Paul van Laak
Dramaturgie: Peggy Olislaegers en Bart Deuss
Fotografie: Guido Bosua

Website
Facebook
Instagram

Deze voorstelling doet mee met de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €2,50 per ticket. Tickets zijn aan de kassa te koop in combinatie met je Stadspasummer. Via het Stadspas-label zie je welke voorstellingen meedoen met de actie.

Father Figure is op donderdag 19 mei opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.