Dans

Father Figure

Lloydscompany
    • 14+
    • try-out
    • coronapas
  • Regulier: € 16.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 14.50
  • Zaal
Wat is er veranderd sinds de b-boys zelf vader zijn geworden?
Dans

Father Figure

Lloydscompany

Wat is er veranderd sinds de b-boys zelf vader zijn geworden?

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Tien jaar na Father Father keert Lloyd Marengo terug met Father Figure. De originele cast met b-boys van wereldklasse (o.a. Menno van Gorp, Xisco Ribboch, Mahamadou Gassama) en muzikale alleskunner Julio Pimentel keert terug en is grotendeels inmiddels zelf vader geworden. Waarbij met Father Father de rol van hun aanwezige of afwezige vader centraal stond, brengt Father Figure een nieuwe dimensie. Wat is er veranderd sinds de b-boys zelf vader zijn geworden? Wat betekent het om een vaderfiguur te zijn? Hoe is de relatie nu met hun eigen vader?

Marengo heeft de opmerkelijke gave om de krachtige en snelle danstaal van b-boys te transformeren tot een uiterst beheerste en kwetsbare danstheatervorm. Hij ontleedt breakdance met een opvallende hang naar precisie en beheersing en heeft zo een eigen danstaal gecreëerd. Het resultaat is een mix van explosieve en tegelijk kwetsbare dans, muziek en visuals.

Duur: 60 min.

Lloyd Marengo is een Rotterdams icoon. Als kleine jongen komt hij begin jaren tachtig in aanraking met breakdance, wat daarna zijn leven grotendeels bepaalt. Vanaf 1999 verbreedde Marengo zijn danshorizon en danste hij bij het Scapino Ballet en Conny Jansen. In 2002 was Lloyd medeoprichter van het Hiphophuis. Met de voorstelling French Connection (2004) kreeg Lloyd voor het eerst de kans om zijn talent als choreograaf te laten zien. Hierna maakte hij samen met Don’t Hit Mama van Theater Company Amsterdam twee voorstellingen met b-boys die tot de wereldtop behoren: het duet Tag en Father Father. Father Father was de eerste voorstelling van Nederlandse bodem die speelde op Breakin’ Convention in Londen, ‘s werelds meest bekende festival voor hiphopdans in het theater. Daarna volgden de voorstellingen Loud!, Mind Ur Step (met Nabil Ouelhadj en Kader Attou) en was Lloyd choreograaf van B-Boy (Maas Theater en Dans). In 2019 was het tijd voor zijn eigen company: Lloydscompany.

Choreografie en regie: Lloyd Marengo
Dans: o.a. Menno van Gorp, Xisco Ribboch, Mahamadou Gassama
Live muziek: Julio Pimentel

Website
Facebook
Instagram