Jongeren

FESTIVALLERS

Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum
    • laatste kaarten
    • uitverkocht

Jongeren

FESTIVALLERS

Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum

De allerlaatste kaarten voor donderdag en zaterdag 19u zijn nú beschikbaar. De afstudeervoorstelling van de Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum

Wegens de coronamaatregelen is er een beperkt aantal kaarten per voorstelling beschikbaar. Hierdoor zullen er twee voorstellingen van een uur per avond gespeeld worden. Het is dus noodzakelijk om tijdig en online te reserveren.

FESTIVALLERS is de afstudeervoorstelling van de Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum. De jongeren van de Theaterklas (17-18 jaar) laten zien wat ze in huis hebben en wat ze in de afgelopen drie jaar hebben geleerd. Met bewegingsfrases, dans, solo’s, dialogen, massa-scènes, humor en tragiek zetten ze een voorstelling neer over de complexiteit van volwassen worden. Wanneer ben je het? Is het de leeftijd of is het een gevoel? In ieder geval mag je vanaf dat moment alles zelf bepalen en ben je ook zelf verantwoordelijk voor al je acties. Voor al je daden. Maar waar liggen dan je eigen grenzen? En waar liggen die van een ander? Wanneer ga je eroverheen? En waarom?

In een tijd waarin we ons moeten houden aan protocollen en regels is de drang naar vrijheid onder jongvolwassenen groter dan ooit. Maar wat betekent die vrijheid eigenlijk? En tot waar geldt jouw vrijheid als die de vrijheid van een ander beperkt? Wat is de grens en waarom willen we er toch zo graag overheen.

Een groep jongeren zoekt het uit tijdens een festivalweekend. En wie niet meedoet, wordt de tent uitgejaagd.

De leerlingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit professionals uit verschillende hoeken van het theatervak.

Met: Yoe Be Bulat, Magali Bruins, Isabel Keetell, Sacha Roth, Alisa Koch, Ryan Stevens, Lena Tychon, Bas van Ommen
Eindregie, coaching: David Meijer, Machteld Hendriks, Natalia Rogalski
Techniek: AC van Het Amsterdams Lyceum

Duur: 60 min.

Website Het Amsterdams Lyceum
Facebook Het Amsterdams Lyceum