Jongeren

FOK ME HOKJE

Studio 52nd en Het Geluid Maastricht
    • jongeren
    • 13+

Kom je uit je hokje, dan ben je in gevaar

Jongeren

FOK ME HOKJE

Studio 52nd en Het Geluid Maastricht

Een voorstelling over gender en seksuele oriëntatie. Geschreven door jongeren en uitgevoerd door professionele theatermakers.

In FOK ME HOKJE hoor je teksten die jongeren schreven over beperkende hokjes van genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Over opgroeien, vriendschap, uitgaan en kleding. Hoe het is om in de kast te zitten, en er uiteindelijk uit te komen.

'Mijn moeder kocht trots een regenboogdeo voor me!'

De jonge schrijvers lieten zich inspireren door workshops van jeugdpsychiater Glenn Helberg en Jens van Tricht van Emancipator. En door het dierenrijk, waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord. Waarom heeft de mensensoort het dan zo moeilijk met het accepteren van elkaars verschillen?

'Fok al die hokjes. Ik ben een heel gebouw!'

Onder regie van Gable Roelofsen gebruikten Dionisio Matias, Diederik Kreike en Smita James de verhalen, scènes en sketches van de nieuwste generatie om een energieke en openhartige voorstelling te maken. Een meerstemming eerbetoon aan queer culture met uitbundige choreografieën op een aanstekelijke soundscape.

'Energieke voorstelling verdient lange tournee!' - Theaterkrant

'Soms schrijnende, dan weer schitterende reflecties van de nieuwe generatie' - Winq

'Enorm toegankelijk en informatief. Respectvol, hoe de makers precies weten wanneer ze wel of niet ruimte in kunnen nemen.' - Nanoah Struik, auteur van het boek X, alles en niets

Duur: 60 min.

De voorstellingen van Studio 52nd zijn altijd startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen praten en naar elkaar te luisteren. Want juist dat zorgt voor nieuwe inzichten en begrip. Dit doen we voor, tijdens en na elke voorstelling in ons educatietraject. 

Regie: Gable Roelofsen
Dramaturgie: Saar Vandenberghe
Artistiek advies: Romy Roelofsen
pel: Dionisio Matias, Diederik Kreike, Smita James, Armand Rosbak
Tekst: Jongeren uit het GSA Netwerk en uit Amsterdam Oost
Ontwikkeling concept, productie en educatie: Studio 52nd
Conceptadvies: Bram Jansen
Lichtontwerp: Ellen Knops
Geluidsontwerp: George Dhauw
Choreografie: Winston Ricardo Arnon
Kostuumontwerp: Kevin Pieterse
Decorontwerp: Davy van Gerven
Techniek: Ellen Knops
Productieleiding: Raoul Petersen
Beeld: Ingrid Jongens
Scènefoto's: Robert van der Ree
Advies: Hanneke Felten (KIS en Movisie), Glenn Helberg en Leticia Nieto

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, ZOZ Fonds, Fonds 21, Gemeente Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, AMVJ Fonds, SPE Amsterdam, BankGiro Loterij Fonds, Fonds Welzijnswerk