Theater

Frou Frou

Bambie
    • highlight
    • we are public
"Ergens in de voorstelling staat Frou Frou met een plat bord en een soeplepel in zijn handen. In dat soort simpele, zoveel uitdrukkende beelden blinkt de voorstelling uit."
- Theaterkrant
Theater

Frou Frou

Bambie

Een oog- en oorstrelende voorstelling over een bejaarde clown met live muziek

Na Bambie is Back! brengt Theatergroep Bambie opnieuw een oog- en oorstrelende voorstelling waarin live muziek met het spel is verweven. Jochem Stavenuiter speelt in Frou Frou een bejaarde clown van het surrealistische soort die filosofeert over het (circus)bestaan. Twee virtuoze cellisten verschijnen en verdwijnen, en roepen met hun muziek dingen van vroeger bij hem op. Trucs die Frou Frou zich nog maar half herinnert. Kunsten die hij nooit meer vertoont. Een trompetsolo die hij ooit beheerste. De cellisten lijken verdacht veel op mensen die hij heeft gekend: het meisje dat hij liefhad en de circusdirecteur die "Kom naar de voorgrond!" bulderde.

Amber Docters van Leeuwen en Pepijn Meeuws spelen in Frou Frou (eigen) celloarrangementen van de mooiste muziek die zij kennen, waaronder Schnittkes Musica Nostalgia, Claire de Lune van Debussy en Oblivion van Astor Piazzola. Het melancholieke clownspersonage Frou Frou is gebaseerd op clowns uit Fellini-films, op de figuur die Jochem Stavenuiter speelde in de voorstelling Fellini van het Noord Nederlands Toneel en op Harry Ikink, een illustere oude oom van Jochem met een dichterlijke inborst.

Frou Frou is op vrijdag 15 november opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Idee, spel: Jochem Stavenuiter
Tekst: Jochem Stavenuiter, Ko van den Bosch, Harry Ikink
Cello: Amber Docters van Leeuwen, Pepijn Meeuws
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Eindregie: Hans Man in ’t Veld
Beeld: Hester Jolink
Techniek, ontwerp: Manuel Boutreur
Scènefotografie: Ben van Duin
Met dank aan: Johanna Trudzinski en de kostuumafdeling van het Noord Nederlands Toneel

Duur: 90 min.

Website Bambie
Facebook Bambie

Over Theatergroep Bambie
Al een jaar of vijftien maakt Bambie fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat. Gooi- en smijtwerk kan bij Bambie hand in hand gaan met een poëtische choreografie. Het is theater dat 'op de vloer' wordt bedacht en op de lichamen van de spelers gekneed. Wat begint bij grote thema's en grote gevoelens, mondt uit in achtervolgingen, noodsprongen, schijngevechten en troost-rituelen. De oprichters en kernleden van Bambie, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, zijn begonnen met het nummeren van hun voorstellingen toen ze nog op de Mimeschool zaten, en zijn daar nog altijd niet mee opgehouden. Alle Bambie-voorstellingen die veelvuldig in binnen- en buitenland spelen, worden op het repertoire gehouden. Tijdens de Bambierambam, het eigen festival van de groep, worden er zo veel mogelijk achter elkaar getoond. Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internationaal bekroond. Bambie is back! werd genomineerd voor de VSCD-Mimeprijs 2018.