Muziek(theater)

Golfslag

Nachtlicht Ensemble
    • externe kaartverkoop
    • festival
    • grachtenfestival

Hoge golven slaan uiteen op de nieuwe noten van Nachtlicht en doven langzaam uit in subtiele rimpelingen

Muziek(theater)

Golfslag

Nachtlicht Ensemble

Het Grachtenfestival presenteert Opus Novum in CC Amstel, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat

Let op! De kaartverkoop gaat via de website van het Grachtenfestival.

Elke dag banen wij ons als in een woeste zee een weg tussen metershoge golven, die ons van de ene kant naar de andere slingeren. Een concertzaal is de ideale plek om uit deze stroomversnelling te stappen en tot rust te komen. Zo ook in Golfslag: hoge golven slaan uiteen op de nieuwe noten van Nachtlicht en doven langzaam uit in subtiele rimpelingen. Kom binnen met Windkracht 10, luister naar muziek: Nederlands, Indiaas, eeuwenoud of gloednieuw! Na een kolkende, golvende en spetterende cyclus langs onder andere Steve Reich, Primo Ish-Hurwitz, Arjan Linker en Jacob van Eyck monden we uit in een zee van rust – om mee naar huis te nemen.

Duur: 60 min.

Website Nachtlicht Ensemble
Facebook Nachtlicht Ensemble

-----
Het concert van het Nachtlicht Ensemble is onderdeel van Opus Novum, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat. De programmering bestaat uit vijf concerten van zowel klassieke als jazzmuziek. Met de serie Opus Novum geeft het Grachtenfestival niet alleen (nieuwe) Nederlandse muziek een centraal podium, maar geeft het musici en ensembles die zich willen verdiepen in dit muziekgenre een extra kans om een speciaal programma te presenteren.