Theater

#HELD(IN)

Storytelling Centre
    • 14+
Theater

#HELD(IN)

Storytelling Centre

Een energieke wervelwind van vette beats, absurde verhalen en bijzondere ontboezemingen

Nieuwe datum!
Deze voorstelling is verplaatst van vrijdag 11 februari. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

"Zeus wordt met onmiddellijke ingang geschrapt uit alle verhalen van de Griekse mythologie. Daarmee lijkt de val van de God van Hemel, Bliksem en Rechtvaardigheid compleet" - De Speld

Halfgoden die hun kinderen op eten. Titanen die ter wereld komen uit een teelbal. Vrouwen die hun zoon van de berg afgooien, want te lelijk. Freaky slangen die krioelen uit hoofden. En een oppergod die regelmatig transformeert in een stier om zo jonge meisjes te versieren.

De Griekse mythen. Hoe absurd en onbegrijpelijk ze soms lijken, zo invloedrijk zijn ze vandaag de dag nog. Deze eeuwenoude verhalen zitten vervlochten in onze taal en hebben de basis gelegd van onze Westerse samenleving en hoe we daarin met elkaar omgaan. Maar in hoeverre moeten we deze invloed de hemel in prijzen en zo’n God als Zeus op een voetstuk plaatsen?

#HELD(IN) is een energieke wervelwind van vette beats, absurde verhalen en bijzondere ontboezemingen. Door het delen van hun favoriete Griekse mythen en persoonlijke verhalen nemen de performers je mee op hun zoektocht naar wat echte helden zijn.

Duur: 70 min.

Concept, regie, tekst: Marjolein Freiling
Spel: Ferhat Kaplan, Nina-Elisa Euson, Robbie Wallin
Dramaturgie: Arjen Barel
Muziek: DJ Tripocules
Productie: Eva Asselbergh
Fotografie: Vincent van Kleef