Jeugd

Het Grote Kleurenballet

Theaterstraat | Meboer & Bakker
    • 4+
    • festival
    • jeugd

Jongens en meisjes, welkom bij Het Grote Kleurenballet

Jeugd

Het Grote Kleurenballet

Theaterstraat | Meboer & Bakker

Beeldend theater vol kleurexplosies, vorm-verrassingen en dansende kunstwerken

"Jongens en meisjes, welkom bij Het Grote Kleurenballet." Er verschijnt een grote gele bal met vrouwenbenen die een spectaculaire draai doet. Dan zien we een stoere blauwe streep met armen, die strak en virtuoos op de maat van de muziek beweegt. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op.

Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig maar ook groot en onhandig. Het levert hilarische en slapstickachtige momenten op. Uiteindelijk laten ze eigenwijs de strakke passen los en maken met veel plezier hun eigen bewegende kunstwerk.

Zelf benoemde kunstkenners nemen de kinderen mee in een ervaring vol kleurexplosies, vorm-verrassingen en dansende kunstwerken die over het podium zwieren en je stoutste dromen overtreffen.

Het Grote Kleurenballet is geïnspireerd op de beroemde choreografie het Triadische Ballet (1921) van Oskar Schlemmer. Hierin komt abstracte beeldende kunst letterlijk tot leven.

Over Theaterstraat | Meboer & Bakker
Theaterstraat | Meboer & Bakker maken grappige toegankelijke voorstellingen waarin ze (abstracte) moderne kunst door middel van theater nog toegankelijker maken voor kinderen. Dit doen zij door middel van een sterk beeldende, fysieke en humoristische speelstijl, met prachtig vormgegeven kostuums en decor.

Concept: Rianne Meboer, Suzanne Bakker
Regie: Anne van Dorp
Spel: Rianne Meboer, Suzanne Bakker, Tjebbe Roelofs, Luuk Weers
Muziek: Jolle Roelofs
Vormgeving: Calle de Hoog, Daphne Karstens
Beeld: Ruben Steeman
Fotografie: Arjan Benning
Productie: Theaterstraat en 2-ater Producties

Duur: 50 min.