Dans

In Lak’ech

Aissa Kraayenbrink
    • festival
    • fringe festival
    • lnp

Een zoektocht naar verbinding en herkenning in een wereld die steeds sneller en sneller draait

Dans

In Lak’ech

Aissa Kraayenbrink

Contemporary dansduet gebaseerd op de Maya-begroeting In Lak’ech

Let op! De kaartverkoop gaat op donderdag 18 juli van start via de website van Amsterdam Fringe Festival.

Een contemporary dansduet reflecteert op de Maya begroeting In Lak’ech [In Lak:esj], oftewel 'ik ben jij en jij bent mij', stellende dat we allen één zijn. Twee vrouwen onderzoeken hierbij hoe zij zich tot elkaar kunnen verhouden.

Deze eigenlijk vrij alledaagse situatie is vertaald in fysieke beweging, partnerwerk en stemgebruik. Met het duet nodigt Aissa het publiek uit om zich open te stellen, zodat er niet alleen een stille dialoog kan bestaan tussen de dansers, maar ook tussen de dansers en het publiek.

In een zoektocht naar verbinding en herkenning in een wereld die steeds sneller en sneller draait, probeert Aissa de kijker ruimte te geven voor reflectie en een gevoel van identificatie.

Maker: Aissa Kraayenbrink
Performer: Laila el Bazi, Claire de Caluwe
Fotografie: Sjoerd Derine
Muziek edit: Zino Schat

Duur: 30 min.

-----
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.