Jongeren

Onvergetelijk

CC Amstel i.s.m. PACT+
    • clubhuisproductie
    • theater na de dam
Jongeren

Onvergetelijk

CC Amstel i.s.m. PACT+

Theaterproductie met studenten van ROC/PACT+ in het kader van Theater Na de Dam

Onvergetelijk
De herinnering van toen en nu. Een overkoepelend thema waarin verzet, verlies en troost worden vormgegeven doormiddel van dans, theater en muziek. 

Studenten van ROC opleiding PACT+ in Amsterdam verdiepen zich onder leiding van theatermakers Romy Stark en Adanma Okoro in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
De jongeren voerden gesprekken met ouderen uit Amsterdam Zuid die verbonden zijn geweest met de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling.
Van generatie tot generatie, houden wij de verhalen in leven.

Theater Na de Dam
Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in vele projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 en 5 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Duur programma: ± 45 minuten

Vrijheidsmaaltijd op 5 mei om 17.30 uur in CC Amstel door het 4 en 5 mei jongerencomité De Pijp
Het 4 en 5 mei jongerencomité zet zich sinds 2016 in voor het herdenken op 4 mei en het vieren van de bevrijding op 5 mei voor buurtbewoners in de Pijp. Ook dit jaar organiseert het jongerencomité met ondersteuning van Combiwel de Vrijheidsmaaltijd in CC Amstel.

Schuif je ook aan? Mee-eten is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Meld je aan via Linda Ruiter, l.ruiter@combiwel.nl

Vanaf 17.30 uur kun je aanschuiven en om 18.00 uur start de maaltijd. We zullen samen eten en de dialoog aangaan over vrijheid en de toekomst, het 4 en 5 mei jongerencomité zal vertellen wat en waarom zij dit doen én we eindigen de avond met een quiz.

Foto: Rob Godfried

Regie, tekst en choreografie Danstheater ROAD - Adanma Okoro en Romy Stark
Spel, tekst Abdellah Âdmi, Anna Antonoglou, Hassimiou Bah, Mila van den Bosch, Noor Bosma, Ebisa Brooke, Nana Darfoor, Silke Ensel, Chiara Fleischmann, Amy Grandia, Arda Gülez, Matt van der Heij, Finn van den Hoogen, Maeve Iske, Fay van Maren, Mckieron Musa, Gisele Naarendorp, Talisha Nelson, Selina Olthof, Nanouk van Oort, Floris Paardekooper, Ninotsja Rietdijk, Amber Schouten, Nora Smidt, Finette Timmerman, Nynke Tuil, Sjuul Vrolijks
Productie Juliette Talakua
Fotografie Rob Godfried
Coproductie PACT+ (onderdeel van ROC Amsterdam) en CC Amstel
Met veel dank aan alle ouderen die hun verhaal met ons willen delen: Ria van der Woerd, Tine van Wijk, Carel Wiemers, Fred Dubiez, Loes van Weezel, Berdi, Vieyra Pront, Ruud Jansen en Dick Neijssel.
Dank ook aan Irene Fiedler, 4 en 5 mei jongerencomité de Pijp, Theater Na de Dam, Andrada Maria Şimo, PACT+ Theater & ROC van Amsterdam

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Website Theater Na de Dam
Facebook Theater Na de Dam
Instagram Theater Na de Dam

Website PACT
Facebook PACT
Instagram PACT