Jongeren

King Bi

Tafel van Vijf
    • highlight
    • 13+

Geschiedenis die je op het puntje van je stoel houdt
★★★★ Het Parool

Prachtige, enerverende voorstelling
★★★★ Theaterkrant

Jongeren

King Bi

Tafel van Vijf

Een dynamische en interactieve voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan.

King Bi is een intieme voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan. Koning Willem II heeft in 1848 de nieuwe grondwet getekend. Dit historische besluit stond aan de wieg van onze huidige democratie.

Het is 1848 en Koning Willem II staat op een kruispunt in zijn leven. Hij is zelf ernstig ziek en Nederland staat er economisch slecht voor. Tot overmaat van ramp dreigt er net als in de rest van Europa een revolutie. Wat moet hij doen? Kiezen voor het volk of kiezen voor de belangen van zijn familie?

In zijn gedachten praat hij met zijn overleden vriend Adjudant Alexander Gordon. Alexander is tijdens de Slag bij Waterloo overleden naast het ziekbed van Willem en sindsdien zijn stille geliefde. Samen kijken zij terug op Willem’s leven. Zijn roerige jeugd, het gearrangeerde huwelijk met Anna Paulowna en zijn rol in de Slag bij Waterloo. Samen bezingen zij de onbereikbare liefde met nieuw gearrangeerde nummers van Bob Dylan.

King Bi is een dynamische en interactieve voorstelling. Zowel geschikt voor jongeren op het voortgezet onderwijs als voor volwassenen

Regie: Nina Spijkers
Tekst: Ad de Bont
Spel, muziek: Milan Sekeris, Michiel Schreuders
Fotografie: Bas de Brouwer, Robert van der Ree

Duur: 50 min.

Website Tafel van Vijf