Theater

Liberaal Joodse Gemeente & Hilde Tuinstra

CC Amstel
    • clubhuisproductie

Liberaal Joodse Gemeente

Theater

Liberaal Joodse Gemeente & Hilde Tuinstra

CC Amstel

Voor Eerst zien dan geloven dook Hilde Tuinstra het gebedshuis de Liberaal Joodse Gemeente in en ging op zoek naar het gezamenlijke verhaal van de gemeenschap en haar buren. Wegens corona kwam dit in een andere vorm tot uiting dan de eerder bedachte voorstellingen.

Over de Liberaal Joodse Gemeente
De Liberaal Joodse Gemeente (LJG) is de plaatselijke gemeenschap van de liberale joden in  Amsterdam en omgeving, met een synagoge in Amsterdam-Zuid. De LJG is een bloeiende Joodse gemeenschap met bijna 2.000 leden. Sinds 2010 heeft de LJG een nieuwe synagoge met cultureel centrum aan de Zuidelijke Wandelweg, bij het Gaasterlandpad. Het gebouw heeft een ’paviljoenachtige uitstraling’, in het groen en aan het water gelegen.

Over Hilde Tuinstra
Regisseur Hilde Tuinstra studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Regieopleiding en stond in 2016 op het Over het IJ Festival met haar voorstelling Thuis op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Hierna werkte ze o.a. voor Theater Na de Dam, het Deutsches Theater in Berlijn, Metropolis Kopenhagen en speelde ze op Nederlandse festivals. In 2018 maakte Hilde i.s.m. Amsterdamse koren de audiovoorstelling Safe Zone op locatie tussen Amsterdam Centraal en de NDSM Werf. Met haar theatergroep Shift Happens speelt Hilde voorstellingen op bijzondere locaties, veelal in samenwerking met gemeenschappen.