Theater

Monoloog II door Gilad Nezer

CC Amstel
    • clubhuisproductie
    • online
Theater

Monoloog II door Gilad Nezer

CC Amstel

Hilde vroeg de spelers vanuit de Liberaal Joodse Gemeente een verhaal of persoon uit de Thora te kiezen die hen inspireert. Van daaruit werken ze toe naar een serie van vijf monologen. Vanaf eind januari is er iedere twee weken online een nieuwe monoloog te zien.

Gilad Nezer speelt zijn monoloog op zaterdag 13 februari om 19.30 uur, als tweede in de serie. De solo duurt 10 minuten en is voor iedereen online te zien. Meld je aan via de rode Tickets-knop aan de rechterkant. Per mail krijg je dan een bevestiging van je bestelling toegestuurd en een link naar de monoloog. Lees de mail en het e-ticket goed door voor alle praktische info.

Gilad is voorzanger in de Liberaal Joodse Gemeente en zanger bij het Nederlands Kamerkoor. Voor zijn monoloog liet hij zich inspireren door het verhaal over Jakob uit Genesis.

Jakob is bepaald geen heilige. In ruil voor een kom linzensoep verovert hij het eerstgeboorterecht van zijn broer Esau en vermomt zich om de zegen van zijn vader te krijgen. Gedurende zijn leven bedenkt Jakob telkens trucjes om overeind te blijven en zijn volk op te bouwen. De nacht voor zijn hereniging met Esau staat Jakob 's nachts aan een wilde rivier. Zal hij zijn angsten eindelijk onder ogen zien?

Elke twee weken zal er op zaterdagavond een nieuwe online monoloog gepresenteerd worden.

Tekst: Genesis (Oude Testament), Hilde Tuinstra, Gilad Nezer
Spel: Gilad Nezer
Techniek: Miguel Rodriguez
Fotografie: Mónica Monteiro

Duur: 10 min.