Dans

Mother's White

Danstheater AYA
    • dans
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 16.50
  • Zaal
Dans

Mother's White

Danstheater AYA

Over verwarring van huidskleuren, privileges en de wil om elkaar te aanvaarden. Een verhaal dat het verdient verteld te worden in woord, muziek, dans en zang.

Shit! Daar staan ze weer. Ik begin steeds sneller te lopen en kijk om me heen om te zien of er misschien nog andere mensen in de buurt zijn. Maar de straat is leeg en ik kan nu alleen nog maar rechtdoor. Niet omkijken. Net als ik denk dat ik ze voorbij ben, grijpen twee handen hardhandig in mijn kraag. Alweer. Ik val achterover en hoor mijn trui scheuren. Ze lachen erom en schelden me uit. Het lijkt inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar hoe lang zal mama het nog geloven als ik zeg dat ik gewoon gevallen ben…

Brutale dans
Mother’s White is een dans- en muziektheater productie van Danstheater AYA en Silbersee. Dans met brutale en eerlijke inhoud herkenbaar voor een jong en veelkleurig publiek en vrijzinnige opera in haar puurste vorm die elke taal spreekt, daar staan de twee gezelschappen voor.

Moeder in actie
De voorstelling laat de relatie zien tussen een witte moeder en een zwart kind. De moeder ziet dat haar kind tegen andere grenzen aanloopt dan zij gewend is. Het voelt machteloos als je door je huidskleur anders aangekeken wordt. Ongeloof slaat toe. Want je kunt je kind niet iemand anders laten zijn. Hunkering naar begrip en acceptatie dringen zich op. Wanneer is het moment dat je als moeder in actie komt?

Mother’s White gaat over verwarring van huidskleuren, privileges en ook de wil om elkaar te aanvaarden. Daarbij weet Ryan Djojokarso als geen ander schrijnende situaties met humor te benaderen. Het is een verhaal dat het verdient verteld te worden in woord, muziek, dans en zang.

Regie en choreografie: Ryan Djojokarso
Muzikale leiding: Romain Bischoff