Theater

Nederlandse Comedie

De Gemeenschap
    • afgelast

Maatschappelijke tegenstellingen en persoonlijke dilemma’s komen volop met elkaar in botsing

Theater

Nederlandse Comedie

De Gemeenschap

Een onflatteus familieportret, met het Nederland van 2021 als onrustige achtergrond

Update 24 februari 2021
Wegens de verlengde lockdown is deze voorstelling helaas afgelast. Bezoekers die al een ticket hadden krijgen zo snel mogelijk bericht van ons.

Met een topcast wekt De Gemeenschap een wereld tot leven die zou kunnen worden omschreven als een eenentwintigste-eeuwse variant van All in the family. Net als in die legendarische sitcom staat ook hier de gezinsharmonie voortdurend onder druk – van buitenaf en van binnenuit.

Twee ouders houden al decennialang een vergissing in stand die ze ‘een goed huwelijk’ noemen. Hun volwassen dochter beweegt zich, samen met haar vriend, moeiteloos door de wereld: comfortabel en middle-of-the-road.

Het familie-kaartenhuis krijgt het zwaar te verduren wanneer de zoon, een hypergevoelig moederskind dat op zijn zesentwintigste nog altijd in het ouderlijk huis woont, op een zaterdagavond iedereen verrast met zijn nieuwe minnaar, een veel oudere man met een messcherpe blik en dito tong.

Maatschappelijke tegenstellingen en persoonlijke dilemma’s komen volop met elkaar in botsing in dit levensechte, allesbehalve flatteuze gezinsportret. Maar hoe hoog de spanningen ook oplopen – de bevrijdende lach en de compassie zijn nooit ver weg.

Website De Gemeenschap
Facebook De Gemeenschap

Spel: Debbie Korper, Dic van Duin, Yara Alink, Milan Boele van Hensbroek, Sander Plukaard, Gerardjan Rijnders
Regie: Roy Peters
Tekst: Rob de Graaf
Decor: Marcel Kranendonk
Licht: Coen Jongsma
Kostuums: Marrit van der Burgt
Foto: Casper Koster
Nederlandse Comedie wordt financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, het NORMA fonds, de Gravin van Bylandt Stichting en Stichting Melanie