Dans

Onbedoeld verberg ik 3.0

Danstheater ROAD
    • fringe festival
    • externe kaartverkoop
Dans

Onbedoeld verberg ik 3.0

Danstheater ROAD

Danstheater over schaamte en ongemak

Let op! Tickets zijn te koop via de website van Fringe Festival.

Onbedoeld verberg ik 3.0 is een voorstelling waarin de disciplines dans en theater samen komen. We weten dat schaamte en ongemak diep geworteld zit in onze cultuur en samenleving. De manier waarop wij er nu vaak mee omgaan is door het weg te stoppen of lachen en het te vergeten. Schaamte zal altijd terug komen in welke vorm dan ook: wij moeten erover praten en ons ongemak met elkaar delen.

Hoe ga jij om met schaamte en ongemak?

Duur: 60 min.

Regie & choreografie: Adanma Okoro & Romy Stark
Performers: Noor Jayani, Jay Lattig, Gianine Strang, Hamiro Joannes en Lara Valentic
Muziek producer: Dylan Kuyper
Mede mogelijk gemaakt door: ICK Amsterdam, Podium Mozaïek, Amarte fonds, Stichting Janivo

Danstheater ROAD bestaat uit artistieke leiders Romy Stark en Adanma Okoro. Romy Stark is professioneel choreograaf, danseres en docent en organiseert verscheidene events in het creatieve werkveld. Adanma Okoro is afgestudeerd theatermaker en docent en creëert voorstellingen voor diverse gezelschappen in Amsterdam. Danstheater ROAD is ontstaan in januari 2020, bij een internationale samenwerking met On Stage Performing Arts gevestigd in Paramaribo, Suriname. ROAD heeft zijn naam te herleiden aan RO van Romy en AD van Adanma. Het duo heeft elkaar leren kennen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en merkte al snel dat zij een bijzondere chemie hadden. Hoewel Romy en Adanma nog nooit samen hadden gewerkt, namen zij een sprong in het diepe door in Suriname gelijk full time aan de slag te gaan met verschillende doelgroepen. Beiden hadden nog nooit een interdisciplinaire samenwerking gehad die zo soepel verliep. ROAD vult elkaar aan waar nodig, brengt elkaar in balans, zijn beiden krachtig in waar zij voor staan en delen dezelfde passie voor de noodzaak van cultuur binnen de kunsten. 

ROAD staat voor verbinding. Wat betekent dit voor hen? Gedachtes en gevoelens tegen over elkaar zetten en proberen gelijkenissen te vinden. Elkaar herkennen en erkennen. Verschillende doelgroepen met elkaar in gesprek laten komen, een platform creëren voor uitersten die door middel van onze voorstellingen samen gespreksstof generen en meningen / ervaringen uitwisselen / delen. Leren van elkaar, open zijn naar elkaar, nieuwsgierig zijn naar het onbekende van de ander. Het belangrijkste doel van ROAD is kunst toegankelijk maken voor een jong publiek door een platform te creëren voor (Hip-Hop) danstheater en een brug te bouwen tussen de verschillende werelden, culturen, perspectieven en denkwijzen van de mens. 

ROAD wil hun publiek aan het denken zetten door actuele onderwerpen aan te snijden en een open gesprek te voeren op de vloer. Het doel is om jongeren te laten zien dat zij een stem hebben en om de nieuwe generatie te laten spreken voor de toekomst. Door te werken met performers die zelf ook gemengd bloed hebben, bereiken we veel verschillende rassen en ontwikkelen we producties waarin iedereen zich kan verbinden en identificeren aan tenminste één performer. 

Amsterdam Fringe Festival, het eigenzinnige en out of the box theaterfestival, presenteert je in elf dagen maar liefst 55 jaw dropping perfomances! Van 1 t/m 11 september staat nieuw, opkomend en ongekend talent te shinen op 29 bekendere, minder bekende en bijzondere locaties door heel Amsterdam.

Theater, dans, muziek, performance art en storytelling: Amsterdam Fringe Festival heeft het allemaal, maar dan net even anders dan je misschien gewend bent. Laat je verrassen en onderdompelen tijdens deze elf dagen met experimentele, prikkelende en adembenemende voorstellingen. Verticale muurdansen, interactieve podiumkunst, van queer identity tot city life en van mentale gezondheid tot vrouwenemancipatie, je kunt het allemaal terugvinden op ons programma.

Amsterdam Fringe Festival biedt jou een festivalbeleving, waar je mond van open valt.

[EN]
The Amsterdam Fringe Festival, known for its out-of-the-box program is back in town! From September 1 - 11 you'll experience jaw dropping performances, made by 55 talented and upcoming talents from Amsterdam and beyond.
From vertical wall dance to interactive art, from queer identity to city life, from shows about mental health to women emancipation, made by new and upcoming artists who have urgent stories to tell.

Amsterdam Fringe Festival brings you ne newest, hottest jaw dropping experiences!