Muziek(theater)

Perceived Reality

Kluster5
    • externe kaartverkoop
    • festival
    • grachtenfestival

Welke versie van de werkelijkheid zie jij?

Muziek(theater)

Perceived Reality

Kluster5

Het Grachtenfestival presenteert Opus Novum in CC Amstel, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat

Let op! De kaartverkoop gaat via de website van het Grachtenfestival.

We leven in een tijd waarin de mogelijkheden van de digitale wereld oneindig zijn: door technologische middelen kun je tegenwoordig zelf bepalen welke werkelijkheid - vaak een positieve - je aan de wereld laat zien. Filters kunnen foto’s en video’s opleuken, volgers op sociale media zien alleen de mooie kant van iemands leven. Maar ook zonder technologie nemen we de werkelijkheid soms anders of maar gedeeltelijk waar. Bewust of onbewust nemen we (vooral onaangename) dingen soms niet waar, we sluiten ons ervoor af. Of het nu gaat om problemen van onbekenden op afstand (oorlog, natuurrampen), of om vervelende dingen dichter bij huis, in je eigen omgeving, in je eigen leven.

Kluster5 is gefascineerd door hoe de werkelijkheid verschillend kan worden waargenomen, afhankelijk van door wie, op welke plek en via welk medium. De jonge componisten Celia Swart en Alexandre Kordzaia creëerden een totaal-kunstwerk met naast muziek ook visuals, met als onderwerp ‘waargenomen werkelijkheid’. Celia ervaart een alternatieve werkelijkheid in alle apps op haar telefoon, Alex ontdekte de verschillende lagen in zijn waarnemingen van de werkelijkheid toen hij opgroeide in het onrustige Georgië van de jaren ‘90.

Welke versie van de werkelijkheid zie jij? Deze vraag staat centraal in ​Perceived Reality.​

Perceived Reality is een co-productie van het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music.

Duur: 60 min.

Website Kluster5

-----
Perceived Reality
is onderdeel van Opus Novum, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat. De programmering bestaat uit vijf concerten van zowel klassieke als jazzmuziek. Met de serie Opus Novum geeft het Grachtenfestival niet alleen (nieuwe) Nederlandse muziek een centraal podium, maar geeft het musici en ensembles die zich willen verdiepen in dit muziekgenre een extra kans om een speciaal programma te presenteren.