Dans

Revolt

Cecilia Moisio i.s.m. Maas theater en dans
    • 13+
    • we are public
"Op behendige wijze mengt Moisio dans en documentaire video en laat zien dat kuddegedrag in ons allemaal zit." - Theaterkrant
Dans

Revolt

Cecilia Moisio i.s.m. Maas theater en dans

You’re never too young to make a change

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Let op! Nieuwe aanvangstijd.

Durf jij op te komen voor je mening? Ga je de straat op voor jouw idealen? Ben je een wereldverbeteraar, een Calimero of een struisvogel?

Danstheatervoorstelling REVOLT gaat over opstand, peer pressure en protesteren. Over kritisch blijven nadenken versus jezelf verschuilen achter de groep. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. Wil jij impact hebben op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Durf jij te zeggen wat anderen niet durven? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen. REVOLT is een wake-up-call, een oproep aan jonge mensen om hun stem te laten horen, hun authentieke zelf te blijven en een verschil te maken.

REVOLT wordt gemaakt in de kenmerkende multidisciplinaire stijl van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Ze mixt persoonlijke verhalen met real-time sociale experimenten, performance, (muziek)theater, video en dans. Een politiek- en maatschappelijk geëngageerde voorstelling voor 13 tot 113 die je even door elkaar rammelt. Met emoties, kwetsbaarheid, humor en ernst. Cecilia doet uitgebreid vooronderzoek met jongeren tussen de 12 en 25 jaar en verwerkt hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in REVOLT. 

Eerder maakte Cecilia Moisio jongerenvoorstelling Victory bij Maas theater en dans. Daarmee won Moisio de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019.

Duur: 70 min.

REVOLT is op zaterdag 11 december opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Concept, choreografie, regie: Cecilia Moisio
Performance: Yulia Kalinchenko, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz, Frankly Joe Maulany, Daria Titova (stage), Bianca Casaburi (stage), Anne-Mirthe Hofstede (stage) en Roy Sijkens (stage)
Jongeren in video: Carmen Mireille Tonkens, Isa Janse, Lis Wolfkamp, Niels van Rijswijk, Noor van Tuijl, Izah Hankammer, Neomie Chocolaad, Léna Aarts, Barend Elias, Jasmin Deekman, Lina Monte, Sander Koning, Bloem du Chatinier, Jelmer van der Wal, Carmen van de Brug
Tekst : Eva Maria de Wit
Scenografie: Marlies Schot
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Licht / videodesign: Mark Thewessen
Muziek: Joni Vanhanen, Marlon Penn
Video: Paul Sixta
Repetitor: Erin Harty
Vocal coaching: Helene Jank
Techniek: Jeroen Melsen, Dennis Stolzenberg
Productie: Djoeke Westdijk
Voortraject Revolt Labs: Stichting Cecilia Moisio
Fotografie: Phile Deprez (scènefoto's), Jaap Scheeren (campagnebeeld)
Maas theater en dans wordt mede gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW.
REVOLT is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Stichting DOEN, Stichting Elise Mathilde en de Erasmusstichting.

Website
Facebook
Instagram

"Choreograaf Cecilia Moisio heeft hier een komische vorm gevonden om kuddegedrag te visualiseren." - het Parool

"Tijdens deze voorstelling ontkomt je er niet aan om na te denken over ons collectief samenzijn en te beseffen dat jouw stem het verschil kan maken." – My Daily Shot Of Culture

"Op behendige wijze mengt Moisio dans en documentaire video en laat zien dat kuddegedrag in ons allemaal zit."– Theaterkrant (Keuze van de criticus)

"De choreografie is zo strak en de expressie is zo duidelijk." – Theaterparadijs ★★★★★

"Cecilia Moisio heeft de voorstelling een extra rauw randje gegeven, met pure emotie, heel dynamisch met beheerste choreografie." – I Love Theater ★★★★★

Choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio werkt met strakke scenografie, geluidsontwerp en video om gelaagde en emotionele voorstellingen te maken. Haar stijl is ongepolijst, verontrustend en geraffineerd humoristisch. Zij noemt zichzelf een ‘psychologisch activist’. Sinds 2016 produceert zij haar eigen werk onder Stichting Cecilia Moisio en sinds 2018 is Cecilia een van de vaste makers van Maas theater en dans. Ze maakte er de succesvolle voorstelling Victory, maakte de choreografie voor Juffenballet (regie René Geerlings) en maakt in 2021 REVOLT.

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.