Muziek(theater)

AFGELAST Salon op Zuid. Anne Frank – 75 years after

New European Ensemble
    • we are public
    • afgelast

Waar muziek en literatuur samenkomen

Muziek(theater)

AFGELAST Salon op Zuid. Anne Frank – 75 years after

New European Ensemble

Met de maandelijkse literaire salon wil het New European Ensemble muziek verbinden met literatuur en poëzie door live muziek en tekst uit te voeren

In maart 2020 is het 75 jaar geleden dat Anne Frank op tragische wijze om het leven kwam. Voorgelezen wordt uit haar dagboek dat al generaties lang tot de verbeelding spreekt. Er klinkt muziek van Nederlandse componisten Leo Smit en Marius Flothuis. Beide componisten werden tijdens WOII naar vernietigingskampen gestuurd; Smit overleed in Sobibor, Flothuis overleefde zijn deportatie naar Sachsenhausen.

Gesproken taal: Nederlands

[ENG]
March 2020 will mark 75 years since the tragic death of Anne Frank whose childhood diary has captured the world’s imagination. Readings from her iconic diary are paired with the works of Leo Smit and Marius Flothuis, both Dutch composers who were sent to the camps by the Nazis. Smit died in Sobibor while Flothuis survived deportation to Sachsenhausen.

Language: Dutch

Texts: Anne Frank – Het Achterhuis (Dutch)
Music: Leo Smit, Marius Flothuis
Actor: Ellen van Rossum
Musicians: Felicia van den End (flute), Daan Treur (piano)

Salon op Zuid is op woensdag 25 maart opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur komen samen tijdens de maandelijkse salons van het New European Ensemble. In een intieme en tijdloze setting vloeien tekst en muziek in elkaar over; acteurs dragen voor, musici van het ensemble spelen kamermuziek, en het publiek is getuige van de nauwe relatie tussen die twee. Elke salon staat een schrijver of thema centraal.