Muziek(theater)

Salon op Zuid. Hemingway’s The Old Man and the Sea

New European Ensemble
    • performed in English
    • we are public
    • afgelast

Waar muziek en literatuur samenkomen

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Hemingway’s The Old Man and the Sea

New European Ensemble

Met de maandelijkse literaire salon wil het New European Ensemble muziek verbinden met literatuur en poëzie door live muziek en tekst uit te voeren

De novelle The Old man and the Sea van Hemingway vertelt het verhaal van een Cubaanse visser die worstelt met een gigantische vis. Het werk gaat over de drang tot overleven wanneer leven en dood en mens en natuur tegenover elkaar komen te staan. De tekst wordt geflankeerd door muziek voor trompet en piano uit Amerika van Antheil en Bernstein en een humorvol solowerk voor trompet van Louis Andriessen.

Gesproken taal: Engels

[ENG]
Hemingway’s The Old Man and the Sea is the story of a Cuban fisherman who struggles with a giant fish, while fishing out at sea. The work explores our fight to survive when life and death and humanity and nature are juxtaposed. The readings are paired with trumpet and piano music from the United States by Antheil and Bernstein as well as the humorous solo trumpet works by Dutch composer Louis Andriessen.

Language: English

Text: Ernest Hemingway – The Old Man and the Sea (English)
Music: George Antheil, Leonard Bernstein, Louis Andriessen
Actor: Emlyn Stam
Musicians: Ryan Linham (trumpet), Daan Treur (piano)

Salon op Zuid is op woensdag 22 april opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur komen samen tijdens de maandelijkse salons van het New European Ensemble. In een intieme en tijdloze setting vloeien tekst en muziek in elkaar over; acteurs dragen voor, musici van het ensemble spelen kamermuziek, en het publiek is getuige van de nauwe relatie tussen die twee. Elke salon staat een schrijver of thema centraal.