Muziek(theater)

Salon op Zuid. Tolstojs Kreutzer Sonata

New European Ensemble
    • performed in English

Waar muziek en literatuur samenkomen

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Tolstojs Kreutzer Sonata

New European Ensemble

Met de maandelijkse literaire salon wil het New European Ensemble muziek verbinden met literatuur en poëzie door live muziek en tekst uit te voeren

Tolstojs klassieker De Kreutzersonate is een verhaal over liefde, jaloezie en wraak. Het inspireerde Leos Janáček tot het schrijven van zijn eerste strijkkwartet. Een verkorte versie van het verhaal wordt gecombineerd met de muziek van de Tsjechische componist en aanvullende composities van componist Mihkel Kerem, om zo al deze elementen te verweven tot een monodrama voor verteller en strijkkwartet.

Gesproken taal: Engels

[ENG]
Leo Tolstoy’s classic novella The Kreutzer Sonata, a story of love, jealousy and revenge, inspired Janáček to write his unruly String Quartet no.1. An abridged version of the story together with the quartet and additional musical material by composer Mihkel Kerem weaves all of these elements together into a monodrama for narrator and string quartet.

Language: English

Text: Leo Tolstoy
Music: Leoš Janáček – String Quartet no.1 ‘Kreutzer Sonata’
Concept: Mihkel Kerem
Actor: Drew Santini
Musicians: Mihkel Kerem, Rada Ovcharova violins, Emlyn Stam viola, Willem Stam cello

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur komen samen tijdens de maandelijkse salons van het New European Ensemble. In een intieme en tijdloze setting vloeien tekst en muziek in elkaar over; acteurs dragen voor, musici van het ensemble spelen kamermuziek, en het publiek is getuige van de nauwe relatie tussen die twee. Elke salon staat een schrijver of thema centraal.