Jeugd

Sneeuwwitje

Het Kleine Theater
    • afgelast

Eens, midden in de winter, toen de sneeuwvlokken uit de hemel dwarrelden, zat een koningin te naaien bij een kozijn van zwart ebbenhout

Jeugd

Sneeuwwitje

Het Kleine Theater

Een warm winterverhaal over het alom bekend sprookje, waar Het Kleine Theater een eigen draai aangeeft.

Update zaterdag 18 december 2021
Wegens de aangekondigde lockdown is deze voorstelling afgelast. Kaartkopers worden zo snel mogelijk per mail op de hoogte gebracht.
-----

Eens, midden in de winter, toen de sneeuwvlokken uit de hemel dwarrelden, zat een koningin te naaien bij een kozijn van zwart ebbenhout. Terwijl ze daar zat keek ze op naar de sneeuw, en prikte ze zich in haar vinger. Er vielen drie druppels bloed in de sneeuw. Omdat dat rood in de witte sneeuw er zo mooi uit zag wenste de koningin dat ze een kindje had, met een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout.

Zo begon het sprookje van Sneeuwwitje, honderden jaren geleden. Deze winter brengt Het Kleine Theater haar tot leven... Wederom een warm winterverhaal. Een alom bekend sprookje, waar wij onze eigen draai aan geven.

Duur: 45 min.

Concept en spel: Nina van Koppen, Vimala Nijenhuis, Anke Engels
Eindregie: Vincent Rietveld
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Website Het Kleine Theater

Het Kleine Theater is het jeugdgezelschap van Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Zij maken op de meest ambachtelijke manier theater. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Verhalen, vaak sprookjes, waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste maar ook zeker niet saai voor de oudste. Vrolijke, muzikale, poëtische familievoorstellingen (3+) gebaseerd op een sprookje of een ander mooi verhaal. En uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig.