Dans

The Three Graces

Chronos
    • festival
    • fringe festival

Wat is schoonheid, wat is vrouwelijkheid voor jou?

Dans

The Three Graces

Chronos

Dansvoorstelling over de herontdekking van vrouwelijkheid waarin het klassieke schoonheidsideaal wordt bevraagd

Let op! De kaartverkoop gaat op donderdag 18 juli van start via de website van Amsterdam Fringe Festival.

The Three Graces is een dansvoorstelling over de herontdekking van vrouwelijkheid waarin het klassieke schoonheidsideaal wordt bevraagd. Chronos onderzoekt hoe de sensuele, haast onwerkelijke vrouw uit barokschilderijen zich verhoudt tot het brede concept van vrouw zijn in de huidige tijd.

In The Three Graces nemen drie danseressen van collectief Chronos je mee, verleidelijk als nimfen uit een schilderij, naar de meest sensuele en mysterieuze beelden uit de Renaissance en barok. Werken van Rafaël, Michelangelo, Botticelli en Rubens worden belichaamd, geleefd en gedanst.

De door schilders gecreëerde vrouwen laten op het doek vaak sensuele, elegante en onderdanige houdingen zien die het lichaam op haar schoonst tonen. Wanneer deze poses op toneel tot leven komen, toont dit niet alleen de diepte van het figuur achter het schilderij, maar ook haar (im)perfectie, haar strijd om de pose neer te zetten en haar plezier in het genieten van haar schoonheid. Zo zijn de schilderijen een prachtig plaatje, maar objectiveren zij de vrouw ook. Hoe verhoudt zich de beeldvorming van de barok tot de huidige sociale media en in hoeverre definieert dit de manier waarop we naar de vrouw kijken?

In The Three Graces stelt Chronos de vraag ook aan het publiek: wat is schoonheid, wat is vrouwelijkheid voor jou?

The Three Graces is op dinsdag 10 september opgenomen in het We are Public-aanbod.

Concept, dans: Vera Goetzee, Sarah Soethoudt, Charlotte Mathiessen, Coralie Merle
Muziek: Angelo Berardi, Josquin de Prez, Henry Purcell, 50 Cent
Arrangement: Jochem Braat
Artistiek advies: Roos van Berkel
Foto, video: Matija Pekić

Duur: 30 min.

Website Chronos
Facebook Chronos

-----
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.