Jongeren

Theater voor Keti Koti

CC Amstel
    • podiumland
    • gratis toegang
    • locatievoorstelling
  • Op locatie
Jongeren

Theater voor Keti Koti

CC Amstel

Een muzikaal jongerenproject in het kader van Theater voor Keti Koti

Op 30 juni en 1 juli presenteren theaters en podia programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij. 

Theatermaker Guillano Herdigein, zangeres Cheyenne Toney en CC Amstel gaan samen met een groep jongeren in gesprek met buurtbewoners die (via familieverhalen) herinneringen hebben aan het koloniale en slavernijverleden. We praten over roots & identiteit en onderzoeken hoe deze herinneringen en ervaringen doorwerken in het nu. Zo werken we toe naar een muzikale theaterpresentatie op 30 juni.

De presentatie vindt buiten, voor de deur van CC Amstel, plaats aan het Cullinanplein. Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht! Reserveer een gratis ticket via de rode ticketknop.

Duur: 25 min.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti. Samen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteren wij op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet. Meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op www.theatervoorketikoti.nl.

Regie: Guillano Herdigein en Cheyenne Toney
Spelers: Khadija, Luna, Aminata, Mckieron en Sam
Met veel dank aan: Franklin Mansro en Giovanni Herdigein
Fotografie: Kiriko Mechanicus

Website Theater voor Keti Koti
Instagram Theater voor Keti Koti
Instagram Guillano Herdigein
Instagram Cheyenne Toney