Theater

Usually I'm on top

Speels Collectief
    • theater
    • sociaal artistiek
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 16.50
  • Zaal
Theater

Usually I'm on top

Speels Collectief

Heersende normen van vrouwelijkheid en seksualiteit worden bevraagd

In een wereld waarin schoonheid en en perfecte plaatjes het beeld van de werkelijkheid vervagen, trekt Speels Collectief het ideaalbeeld van haar sokkel.

In USUALLY I’M ON TOP worden heersende normen van vrouwelijkheid en seksualiteit bevraagd. Kwetsbaar en grotesk, in woord en lijf, nemen zeven vrouwen je mee in hun ervaringen en verlangens. In een zoektocht naar een nieuwe moraal (of nee… de absolute verwerping ervan) komen we uit bij ‘what she really really wants’.

Context:

Dit is een Company-voorstelling. De Company wordt per voorstelling opnieuw samengesteld. Hiervoor gaat het artistieke team op zoek naar talentvolle mensen met uiteenlopende perspectieven die aansluiten op de thematiek van de voorstelling. In samenwerking met het team maakt dit gezelschap een voorstelling op hoog niveau en gaat het op tour door heel Nederland.

Voor het Company-gezelschap kunnen ook mensen uit de Community van Speels Collectief geselecteerd worden. De Community is toegankelijk voor iedereen en is een plek om elkaar te ontmoeten op de vloer. Met hen speelt Speels Collectief voorstellingen op regionaal niveau. Dit is altijd in samenwerking met studenten van kunst- en sociale opleidingen.

 

Over de makers:

SANNE ARBOUW
Sanne Arbouw (1994) is in 2016 afgestudeerd aan de opleiding Docerend Theatermaker aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam als theatermaker voor o.a. Muziektheater de Plaats, De Vrolijkheid en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Sanne is een maatschappelijk betrokken en bevlogen theatermaker. Het ensemble waarmee ze werkt stelt ze zo divers mogelijk samen om een zo breed mogelijk palet aan perspectieven te representeren. Door deze perspectieven naast elkaar te plaatsen bevraagt zij met haar voorstellingen de norm. Met haar werk streeft zij naar inclusievere representatie, en daarmee naar veranderende beeldvorming over actuele thema’s.

ULRIKE DOSZMANN
Ulrike Doszmann (1970) is geboren en getogen in het voormalige Oostblok, en kwam naar Nederland om te studeren aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar afstuderen in 1998 begon zij met het maken van eigen voorstellingen. Dat combineert Ulrike met het werk als danser en performer voor o.a. dansgezelschap Vloeistof. Sinds drie jaar geeft ze Movement Classes bij Fontys.