Muziek(theater)

Voices from Letters: Imershón

Vernon Chatlein
    • 6+
    • familievoorstelling
    • language no problem
    • theater voor keti koti
    • amsterdam roots
Een enkeltje Curaçao en de rest van het Caribisch gebied
Muziek(theater)

Voices from Letters: Imershón

Vernon Chatlein

Een intiem live familieconcert dat het publiek onderdompelt in Curaçaose muziek, cultuur en geschiedenis

Componist en percussionist Vernon Chatlein versmelt zijn eigen hedendaagse composities met geluidsfragmenten uit het verleden om zo naar eigen zeggen "een ode aan onze voorouders, onze taal en al haar magie" te geven.

De archiefcollectie Zikinzá waarin pater Paul Brenneker en literair kunstenaar en antropoloog uit Curaçao "Ompi" Elis Juliana anekdotes en liederen uit de Afro-Curaçaose cultuur in de jaren vijftig optekenden, vormen de basis van alle muzikale composities van Imershón.

Chatlein kiest voor een intieme sfeer, waarbij het publiek zich rondom de muzikanten schikt en vervolgens omringd wordt door speakers waaruit fragmenten uit het Zikinzá-archief en andere samples worden gespeeld. Op deze manier wordt het concert een meeslepende manier om het publiek te betrekken bij Curaçaose muziek, geschiedenis en tradities.

Chatlein richt zich op het bevorderen van zijn onderzoek naar de Muzik di Zumbi van Curaçao door zijn bevindingen in een performance-context te plaatsen met Imershón. De ritmes en grooves worden vermengd met moderne klanken en improvisatie en geven je een enkeltje naar Curaçao en de rest van het Caribisch gebied.

Duur: 55 min.

Concept, regie, tekst, compositie, spel, dramaturgie: decor: Vernon Chatlein
Muziek: Sophie Anglionin - piano | Franklin Caesar Breeveld - fluit en basklarinet | Lidrick Solognier - percussie | Vernon Chatlein - percussie
Productie: VaJCMusic
Fotografie: Salih Kilic
Cartoon: Bas Köhler

Website
Facebook
Instagram

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti. Samen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteren wij op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet. Meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op www.theatervoorketikoti.nl.

Amsterdam Roots Festival presenteert een grote verscheidenheid aan artiesten die hun roots verkennen en hun verhaal vertellen via verschillende kunstvormen. Het festival viert dit jaar haar 40-jarig jubileum van 28 juni t/m 3 juli en is te vinden op allerlei locaties in de stad. Zie ook: amsterdamroots.nl