Theater

Werkelijk Gespeeld

Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum
  • Regulier: € 16.00
    Leerling / CJP / Stadspas / 65+: € 12.00
  • Zaal
Theater

Werkelijk Gespeeld

Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum

Over waanzin en gezond verstand en een groep patiënten van een psychiatrische instelling die er langzaam achterkomen dat hun wereld niet is wat het lijkt.

’Werkelijk Gespeeld’ is de afstudeervoorstelling van de Theaterklas van  Het Amsterdams Lyceum. De leerlingen van de Theaterklas (16 – 19 jaar) laten zien wat ze in huis hebben en wat ze in de afgelopen drie jaar hebben geleerd.

waanzin en gezond verstand
Met bewegingsfrases, dans, solo’s, dialogen, ensemble scènes, humor en tragiek zetten ze een voorstelling neer over waanzin en gezond verstand. Hoe weet je nog wat echt is en wat niet in een tijd waarin in alles gegenereerd kan worden door AI? Als al je keuzes die je maakt, gebaseerd zijn op fake nieuws, misinformatie en misleiding, is er dan nog wel sprake van vrije wil?

gekke werkelijkheid
We zien een groep patiënten opgesloten in een psychiatrische instelling wachtend op hun arts voor een volgende therapie sessie. Maar komt de arts nog wel? Is hij eigenlijk al wel eens eerder geweest? Hoe lang zitten ze hier eigenlijk al en zijn ze wel echt gek. Hun werkelijkheid wordt nog gekker als ze er langzaam achter komen dat ze geen echte mensen zijn, maar personages uit een verhaal geschreven door… ja, door wie eigenlijk?

De leerlingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit professionals uit verschillende hoeken van het theatervak.

 

credits:

Spel: Frederique Gerbrandy, Billur Gülge, Lemon Hesseling, Sanne van der Laan, 

Nina van Meel, Zarina Nieuwenhuis Rosa, Douwe Overtoom, Yan Visser

Eindregie en coaching: David Meijer en Machteld Hendriks

Techniek: AC van Het Amsterdams Lyceum
Fotografie: David Meijer

Met dank aan: Robert Ceelen, iHTs