Theater

WIE IS BAAS?

Studio 52nd
    • inleiding/nagesprek
    • dernière
toen – nu
hier – daar
wij – jullie
samen
bloed, zweet, tranen
Theater

WIE IS BAAS?

Studio 52nd

Een voorstelling over het koloniaal heden

Iedereen weet dat Nederland vroeger koloniën heeft gehad; andere landen, ver weg, waar veel te handelen en te halen viel. En waar Nederland jarenlang de baas was. Je leert hierover op school, in een museum of op de televisie. Geschiedenis dus. Lang geleden, ver weg en een gesloten boek.

Maar kunnen we het echt al het verleden noemen? Want waarom gingen al die mensen dit voorjaar dan de straat op? Is er misschien een koloniaal heden? En welke impact heeft dat op jou?

Studio 52nd stelde deze vragen aan leerlingen van 3 VMBO van Open Schoolgemeenschap Bijlmer, nam hen mee op Black Heritage Tour en bezocht met hen de Black Archives. De teksten die zij schreven vormden de basis van de muzikale, energieke voorstelling WIE IS BAAS?

In het kader van Theater voor Keti Koti voeren Studio 52nd, Het Geluid Maastricht en Via Zuid na de allerlaatste voorstelling voor dit seizoen van WIE IS BAAS? op 27 juni een bijzonder nagesprek. Intercultureel jeugdpsychiater Glenn Helberg blikt na de voorstelling samen met de jonge schrijvers van WIE IS BAAS? vooruit naar de nationale herdenking van de slavernij op 1 juli.

Duur: 90 min. (inclusief nagesprek)

Website Studio 52nd
Facebook Studio 52nd

Teksten: Jongeren 3 VMBO van Open Schoolgemeenschap Bijlmer: Amana, Awa, Ceyda, Izet, Renivio, Saad, Salomo, Sherena, Siem en Tanisha
Regie: Gable Roelofsen
Dramaturgie: Saar Vandenberghe
Spel: Barry Emond, Kimberley Agyarko & Karlijn van Kruchten
Techniek: Ellen Knops & Stijn Hofman
Producent: Studio 52nd, Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Het Geluid Maastricht, VIA ZUID
Educatie: Studio 52nd
Beeld: Ingrid Jongens
Scenefotografie: Felicia Curlingford
Trailer: Sergio Gridelli
Publiciteit: Amberley Bernabela
Pers: Saskia de Ruiter