Theater

Wij Mannen

CC Amstel i.s.m. Real Comics & Boys won't be Boys
    • podiumland
    • highlight
    • we are public

Prikkelende verhalen die relevant zijn voor mannen én vrouwen

Theater

Wij Mannen

CC Amstel i.s.m. Real Comics & Boys won't be Boys

CC Amstel, Stijn Schenk en Rikkert van Huisstede nemen mannelijkheid onder de loep in deze vierdelige programmaserie

Wij Mannen is op donderdag 5 maart opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

In seizoen 19/20 presenteren CC Amstel, Boys won't be Boys en Real Comics een vierdelige programmaserie over mannelijkheid.

Voor Wij Mannen trekken Stijn Schenk (Real Comics) en Rikkert van Huisstede (Boys won't be Boys) de Amsterdamse wijken in om mannen te spreken over hun kwetsbaarheid, seksualiteit, daderschap en blinde vlek. De thema’s leveren prikkelende verhalen op die relevant zijn voor mannen én vrouwen. Deze verhalen vormen samen een avondvullend programma.

Wat betekent mannelijkheid anno nu? Na actuele discussies over vrouwenemancipatie en #metoo is nu de vraag Hoe ontwikkelen mannen zich?. Steeds vaker wordt het begrip mannelijkheid onderzocht. Op televisie, in beleidstukken en in de kunst. Want is het nog bewonderenswaardig om een alfamannetje te zijn? Of is dit een zelfopgelegde rol waar we vanaf willen? Wij Mannen is een zoektocht naar openheid. Het is een gesprek over mannelijkheid. Niet alleen omdat de maatschappij dat graag wil, maar omdat steeds meer mannen dit gesprek aan willen gaan.

Thematiek
Deze serie is ontstaan vanuit het idee om het gesprek over mannen en mannelijkheid te stimuleren. Schenk komt veel met deze thematiek in aanraking vanuit zijn platform Real Comics. Hier maakt hij verhalen inzichtelijk en bespreekbaar via beeld. Van Huisstede is de oprichter van de maatschappelijke beweging Boys won’t be Boys, waar persoonlijke verhalen van mannen ten tonele worden gebracht via verschillende podiumdisciplines. Wij Mannen is het resultaat van hun gebundelde krachten.

Als publiek beweeg je je door het pand om zo in wisselende setting verhalen te interpreteren met thematische raakvlakken. De verhalen belichten verschillende aspecten van moderne mannelijkheid en worden vertolkt door podiumkunstenaars en striptekenaars. Oftewel: nieuwe beelden voor nieuwe beeldvorming.

Programma laatste editie
Wij Mannen: Blinde Vlek donderdag 5 maart 2020

De laatste editie van Wij Mannen presenteert een avond vol dingen waar veel mannen niet direct mee te maken lijken te hebben. Wat zien mannen niet? Wat zouden mannen moeten weten? We geven het podium aan die verhalen die niet gehoord worden. Onder andere verhalen over mannen in het onderwijs, straatintimidatie, homofobie, consent, en wat er juridisch mogelijk is wanneer grenzen worden overschreden. Een gezellige avond (echt waar) om je ogen te openen. Een ontmoeting en kennismaking met onze blinde vlekken.

Onder andere op het programma
Basisschoolleraar Niels draagt gedichten voor en vertelt over zijn ervaringen als enige man op de school waar hij werkt.
Joos Jonges schrijft speciaal voor deze avond gedichten over momenten van consent en seksuele ervaringen.
Jasper Albinus keert terug bij de laatste editie van Wij Mannen met spoken word.

Voorgaande edities
Wij Mannen: Kwetsbaarheid
 donderdag 10 oktober 2019
Wij Mannen: Seksualiteit donderdag 21 november 2019
Wij Mannen: Daderschap donderdag 16 januari 2020

Website Real Comics
Website Boys won't be Boys