Jeugd

Wild

Danstheater AYA & Maat Saxophone Quartet
    • 8+
    • jeugd
    • familievoorstelling
    • festival
Jeugd

Wild

Danstheater AYA & Maat Saxophone Quartet

Een aanstekelijke en anarchistische danstheatervoorstelling

Jonge meisjes hebben een onstuimige energie. En dat gaan we vieren! Want witte sokjes zijn er om vies te worden. Mag je trouwens ook ontploffen als meisje?

Wild is een aanstekelijke en anarchistische danstheatervoorstelling. Drie danseressen staan samen met het Maat Saxophone Quartet op het podium en gooien de rolpatronen overboord.

Al die ideeën over hoe je je moet gedragen als meisje, sluipen er al heel vroeg in. Deze danseressen hebben daar lak aan. Niks netjes, rustig en bescheiden. Zij kiezen voor wild, woest en onaangepast. Ze proberen het wel om gestructureerd en ordentelijk hun ‘pasjes’ uit te voeren, maar dat mislukt jammerlijk. Ze hebben er geen zin in en kiezen hun eigen pad. Ze zoeken gewoon de beste manier om zichzelf en de wereld te ontdekken. En niemand houdt ze tegen.

De muziek van Wild wordt geschreven door componist Kaveh Vares en wordt live uitgevoerd door de vier saxofonisten van Maat Saxophone Quartet.

Duur: 60 min.

Concept en choreografie: Wies Bloemen
Muziekcompositie: Kaveh Vares
Dans: Catarina Rodrigues, Isabelle Nelson, Kanoko Takeuchi
Live muziek: Daniel Ferreira (sopraansaxofoon) Catarina Gomes (altsaxofoon) Pedro Silva (tenorsaxofoon) Mafalda Oliveira (baritonsaxofoon)
Fotografie: Richard Beukelaar

Website
Facebook
Instagram