Jeugd

Zwerfhonden

Plan d-
    • Jeugdtheater
    • 8+
Jeugd

Zwerfhonden

Plan d-

Blaffende en grommende honden in koor!

Let op! Je kaartje is inclusief spannend voorprogramma in de foyer om 13:00 uur. 

In het voorprogramma zijn er zeven verschillende activiteiten te doen voor kinderen. Ook is er de mogelijkheid voor slechtzienden en blinden om de performers te spreken en het decor aan te raken. Tevens kunnen zij het verhaal in de bibliotheek beluisteren. Voor slechthorenden en doven is de mogelijkheid om het verhaal van Zwerfhonden te lezen.

Het publiek komt naar de stad Tver, want er staat iets groots te gebeuren in Tver. De tsaar komt namelijk op bezoek! Dit is al 100 jaar niet voorgekomen. Het publiek arriveert opgetogen bij de stad Tver en wordt opgevangen door bewoners. Daar valt te ontdekken hoe de stad is opgebouwd en welke activiteiten er te doen zijn in Tver. Voor blinden en slechtzienden is er een persoonlijke rondleiding.

Over de voorstelling:

Au! Riep de Tsaar toen een losgeslagen hond hem zomaar in zijn been beet. Of was het de bedoeling? Zijn been verloor hij en daarmee ook de schone schijn, waarna het in de stad Poetivl tot een bloedstollende ontknoping kwam.

Zwerfhonden is geïnspireerd op het verhaal De hond die de tsaar in zijn been beet van Toon Tellegen, uit de bundel 'De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne.' 

doorgedraaide tsaar
De voorstelling laat zien waarom een doorgedraaide tsaar ooit de complete honden bevolking in Rusland uitroeide en hij alleen de herdershonden spaarde.

paardenvlees
‘Zwerfhonden’ is een spannende, licht surrealistische dansvoorstelling met daarin meerstemmige blaffende en grommende honden koren, aria’s en duetten. Een voorstelling waarin dans en zang als gelijkwaardige partners op toneel staan, en waar het paardenvlees door de lucht vliegt. 

empathie
Hoe gaan we om met gevoelens van wraak en gebrek aan empathie? Hoe kunnen we ons ego temmen ten behoeve van een groter geheel en de mensen die ‘anders’ zijn omarmen?

 

Uniek aan ‘Zwerfhonden’ is dat toegankelijkheid wordt geïntegreerd in het maken en spelen van de voorstelling. We werken hierbij samen met New Pack Inclusion Creators b.v. 

 

Credits:

Choreografie, dans en decorontwerp

Andreas Denk

Idee, muziek en compositie

Wiebe Gotink

Co-Choreografie,Educatie en productie

Wendy Grin

Dans

Claire Hermans

Dans

Sophie Prins

Dans

Ischa Statie

Acteur

Ali Akbar Shafiee

Acteur

Marloes Dingshoff

Videoartist

Pablo Alanes

Eindregie

Mohamed Aadroun

LIchtontwerp

Erik van Raalte

Productie

Zoscha van Erkel

Techniek (Licht)

Marco Chardon

Techniek (Geluid)

Guido Beeldstroo

Kostuums

Inez Meer

Dramaturgie

Loes Van der Pligt

Dramaturgie advies

Elien van der Hoek

Toegankelijkheid advies

Eliane Baudet (New Pack)

Publiciteit

Connie Fluhme

Zakelijke Leiding a.i.

Roswitha Bergmann

Grafische vormgeving

Esther de Boer

Videoregistratie en trailer

Sergio Gridelli

Koor

Alle leden