Theater

BECOMING: An Activist

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede
    • clubhuisproductie
    • queer
    • afterparty
    • becoming
    • we are public
"Een ontroerend portret van een man voor wie de discocultuur zowel een emancipatieplatform als een vluchtkelder voor de harde realiteit was" - NRC
Theater

BECOMING: An Activist

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede

Queering your friday night met fluïde theater, dialoog en feest

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. In deze vrijdagavondserie geven CC Amstel & Rikkert van Huisstede elke editie een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter! Bij BECOMING geldt: meer is beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!

Avond IV An Activist
Deze avond wordt samengesteld i.s.m. Rightaboutnow Inc.

Iedereen kan een activist worden en de wereld veranderen. Dat leert de geschiedenis ons. Op deze avond worden we allemaal een beetje (meer) activist. Neem je kartonnen bord mee, want we gaan protestborden maken! Na afloop van de voorstelling ontdekken we samen hoe activistisch feest kan zijn. Met pamfletten van jonge activisten, interactieve waacking performance door Devika Chotoe en muziek van DJ Jasmine Perez.

Dress code: Show your activism

Programma
Queen of Disco door Rightaboutnow Inc.

Queen of Disco is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdelijke wedergeboorte van disco-music, belichaamd door het leven van disco icoon en flamboyante LGBTQ-activist SYLVESTER.

DISCO kwam begin jaren zeventig op uit het zwarte en latino gayclubcircuit in New York en werd snel daarna een wereldwijde muziekstroming. Het viel samen met de emancipatie van de LGBTQ-gemeenschap. De hele wereld stond op de dansvloer te dansen op discomuziek en het was één groot feest. Begin jaren 80 kwam er een keiharde terugval. Disco verdween weer ondergronds om jaren later als housemusic opnieuw de wereld te veroveren.

De queen of disco SYLVESTER brak als solozanger door, gedragen door de disco vloedgolf. SYLVESTER was de eerste androgyne en openlijk gay wereldster met gigantische hits als You Make Me Feel (Mighty Real) en Do Ya Wanna Funk. SYLVESTER was ook de allereerste wereldster die er openlijk voor uitkwam aan AIDS te lijden en stond als activist in de voorhoede van de AIDS-awareness and gay pride-beweging The Stonewall rellen.

"De verschillende kunstvormen overlappen elkaar veel, maar in plaats van dat ze elkaar in de weg zitten of de voorstelling lastig te volgen wordt, zorgt de meer fluïde benadering van hoe deze disciplines samenkomen voor een fijne reuring en levendigheid die dit turbulente verhaal behoeft." - Theaterkrant

RIGHTABOUTNOW INC. is een interdisciplinair urban productiehuis. RIGHTABOUTNOW INC. brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van toneelstukken, evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. We produceren voorstellingen en events en bieden een platform voor makers en performers voor wie de grote stad hun arena is en hiphop een essentiële bron. We maken, produceren, cureren, doceren en modereren. We trekken ons weinig aan van categorieën, wij richten ons op nieuwe stemmen in Europa’s oude steden. Makers die anders denken en anders kijken, makers die de meerstemmigheid van de stad spiegelen omdat diversiteit de krachtigste bron van culturele vernieuwing en artistieke innovatie is.
www.rightaboutnowinc.com

vrijdag 12 november 2021
BECOMING: A Horny Feminist i.s.m. DAMN, HONEY en Seksueel Welzijn Nederland

zaterdag 18 december 2021
BECOMING: Intersex
 i.s.m. Marleen Hendrickx

vrijdag 18 maart 2022
BECOMING: Devoted i.s.m. Lars Brinkman

vrijdag 8 april 2022
BECOMING: An Activist i.s.m. Rightaboutnow Inc.

vrijdag 29 april 2022
BECOMING: Hu/man i.s.m. Emancipator & BOYS WON'T BE BOYS

vrijdag 13 mei 2022
BECOMING: Trans & Loved i.s.m. The Transketeers & Papaya Kuir

vrijdag 27 mei 2022
BECOMING: Healing i.s.m. Cherella Gessel

vrijdag 10 juni 2022
BECOMING: Black Pride i.s.m. Black Queer & Trans Resistance

vrijdag 8 juli 2022
BECOMING: Glitter! eindfeest

Programma: Rikkert van Huisstede, Loulou Sjerps, Rightaboutnow inc.
Productie: Alejandra Zabala
Publiciteit: Julia Rachman
Campagnebeeld: Mariola Lopez
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, VSBfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst

Queen of Disco
Spel & zang: o.a. Drussilla Mputu-Mola, Susan Malaika Baily, Urvin Monte, Jasmine Perez
DJ & Sound/beat creation: DJ Jasmine Perez
Script: Maarten van Hinte
Regie: Maarten van Hinte, Marjorie Boston
Regie Assistent: Kaja van Bruggen Artistieke
Lichtontwerp: Vincent Romijn
Decorontwerp: John Lippens, Koen Jantzen, Staalwolf & Lightning
Techniek: Art Support
Videotechniek: Bart Scholten (stagiair)
Productie: Patrick Karijowidjojo
Publiciteit: Emily Perez
Office Manager: Gloria Hoop
Coördinatie: Ritzah Statia
Scenografie: Marjorie Boston
Context en Educatie: Tomas Leijen
Fotografie: Sharon Jane Dompig, Bob Karman

BECOMING: An Activist is op vrijdag 8 april opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Meld je hier aan voor de BECOMING nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen en meer! Of volg de community via Instagram.

Sign up here for the BECOMING newsletter to stay in touch and hear about new events and more! Or follow the community via Instagram.