Theater

BECOMING: Healing

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede
    • clubhuisproductie
    • queer
    • afterparty
    • becoming
    • we are public
Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter
Theater

BECOMING: Healing

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede

Queering your friday night met fluïde theater, dialoog en feest

Nieuwe datum!
Deze voorstelling is verplaatst van vrijdag 21 januari 2022. Kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. In deze vrijdagavondserie geven CC Amstel & Rikkert van Huisstede elke editie een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter! Bij BECOMING geldt: meer is beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!

Avond VII Healing
Deze avond is samengesteld i.s.m. Cherella Gessel

Programma
Holy trinity door Cherella Gessel, Maria Anouk & LASHAAAWN. Met healing rap, grungy guitar & fabulous drag performances.

De mensheid is als een gewoven geheel. Tranen van verdriet bij de één slaan zich als een golf door de rest van ons. Hysterisch gelach vibreert door tot aan de meest afgezonderde kluizenaar. Als elke individuele daad ertoe doet, wat kan het collectief dan teweeg brengen. Helaas wordt er in onze wereld veel geleden en zijn structurele vormen van uitsluiting, extreme maar altijd vergeefse pogingen tot het verbreken van die eensgezindheid. Deze laten tot op de dag van vandaag diepe open wonden achter.

In het teken van healing, van met name systematisch racisme, seksisme en queerfobie krijgen bezoekers een glimp van een afro-futuristische wereld. Hier heeft healing al plaatsgevonden en is er ruimte om te ademen.

Visual storytelling met twee korte films: Bukundu Gi Mi, een epische fantasie over Dante & Nado in tropische epic-fantasy setting en Analog Girl In A Digital World, een magisch realistische reis van een jonge Cherella Gessel die zich afvraagt of hij als ziel in de verkeerde tijd geïncarneerd is en via beeldende dromen over verschillende kunstdisciplines daar achter probeert te komen.

Ik wil groot zijn is een pianoconcert. Djuwa Mroivili (activist, pianist, componist, docent) speelt frases van verschillende zwarte componisten en Comoronese lullabies - to make a trip down memory lane. Djuwa gaat terug in de tijd en maakt op muzikale wijze contact met de dromende kinderversie van Cherella Gessel.

HOLY TRINITY is a storytelling, soul searching concert that takes us all on a healing trip with loads of love, abundance and connecting to our Yoniverse. 
Let that kundalini rise through our spine, while getting our freak on and shaking our BumBum. Let the vibrations of healing HipHop, relieving Hardrock, consoling vocals and alleviating humor elevate your world. Because healing is what...? FUNDAMENTAL.

HOLY TRINITY consists of 3 Black Queer solo artists combining their work on 1 stage. Chella Chella (theater maker, actor, rapper, dancer, model and more), LASHAAAWN (drag performing artist, actor, host, rapper, comedian and more) and Maria Anouk (singer-songwriter, composer, dancer, actor, guitarist, model and more). They show parts of their inner worlds and take you on a journey towards themselves. They have a great synergy on and off stage. They stand up for each other and support one another in the act of claiming space and so this stage.

Met stands van Kabra, The Cosmic Slut en Moon Feels.

Cherella Gessel (1991) is een multidisciplinaire performer. Hen combineeert zowel teksttoneel als fysiek spel - in theater én film - met dans, spoken word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up.  

Cherella creëert altijd vanuit hun eigen referentiekader en persoonlijke onderwerpen en interesses. Zo was YONIVERSE – “Een theatraal hiphopconcert voor Black, Queer Bitches” – een solo waarin die op zoek ging naar healing van trauma’s door toedoen van de maatschappij en conflicten in hunzelf. Healing is een onderwerp wat hen aan het hart gaat en zoveel mogelijk terug laat komen in diens werk.

In 2020 kreeg die een honourable mention voor hun deelname met YONIVERSE aan Fringe Festival en in 2021 ontving die zowel de 3 Package Deal als de Amsterdamprijs voor de Kunst, in de categorie Stimuleringsprijs.

Verder was Cherella onder andere te zijn bij Maas Theater & Dans, Toneelmakerij, AYA, IDFA, Fashionweek Amsterdam, KAF Almere, Frascati Producties, in verschillende (online) magazines en blogs, fashion- en muziekvideo’s, films, nationale en internationale tv-commercials en abri’s, in musea, exposities en theaters in het hele land.
www.instagram.com/chellachella/

Een multidisciplinaire artiest, getraind in zang, gitaar, songwriting, compositie, productie, allround dans, choreografie, model staan, make-up en styling. Een geboren entertainer die zich het meest thuis voelt op het podium. Zo omschrijf je Maria Anouk.
www.instagram.com/mariaanouk/

LASHAAAWN is een multidisciplinaire artiest. Host, drag performer, acteur, schrijver en filmmaker. "Voor mij is humor waar het leven om draait. Het helpt me te reflecteren, over mijn angst heen te komen als ik nieuwe mensen ontmoet, anderen confronteren met zaken die me zwaar vallen, een kiek te nemen op mezelf waar nodig en natuurlijk om anderen blij te maken. Dus eigenlijk zeg ik je dat ik grappig ben en dat heel serieus neem."
www.instagram.com/love.lashaaawn/

Djuwa Mroivili (1998, Amsterdam) is een veelzijdige podiumkunstenaar die op diverse podia van zich liet horen, al voordat ze haar studie op het conservatorium had afgerond. Vanuit haar achtergrond als klassiek pianist vertelt ze verhalen als pianist, presentator, muziektheatermaker, curator - of allemaal tegelijkertijd. Daarnaast zet ze zich in voor een toegankelijkere, inclusievere muziekwereld en doet ze onderzoek naar vrouwen van kleur in de geschiedenis van de klassieke muziek.

vrijdag 12 november 2021
BECOMING: A Horny Feminist i.s.m. DAMN, HONEY en Seksueel Welzijn Nederland

zaterdag 18 december 2021
BECOMING: Intersex
 i.s.m. Marleen Hendrickx

vrijdag 18 maart 2022
BECOMING: Devoted i.s.m. Lars Brinkman

vrijdag 8 april 2022
BECOMING: An Activist i.s.m. Rightaboutnow Inc.

vrijdag 29 april 2022
BECOMING: Hu/man i.s.m. Emancipator & BOYS WON'T BE BOYS

vrijdag 13 mei 2022
BECOMING: Trans & Loved i.s.m. The Transketeers & Papaya Kuir

vrijdag 27 mei 2022
BECOMING: Healing i.s.m. Cherella Gessel

vrijdag 10 juni 2022
BECOMING: Black Pride i.s.m. Black Queer & Trans Resistance (gecanceld)

vrijdag 8 juli 2022
BECOMING: Glitter! eindfeest

Host: LASHAAAWN
Programma: Rikkert van Huisstede, Loulou Sjerps en Cherella Gessel
Productie: Alejandra Zabala
Publiciteit: Julia Rachman
Campagnebeeld: Mariola Lopez
Beeld: Elisabetta Agyeiwaa, Bete van Meeuwen, Suus Waijers
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, VSBfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst

BECOMING: Healing is op vrijdag 27 mei opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Meld je hier aan voor de BECOMING nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen en meer! Of volg de community via Instagram.

Sign up here for the BECOMING newsletter to stay in touch and hear about new events and more! Or follow the community via Instagram.