Theater

BECOMING: Intersex

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede
    • clubhuisproductie
    • queer
    • becoming
Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter
Theater

BECOMING: Intersex

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede

Queering your friday night met fluïde theater, dialoog en feest

Update zaterdag 18 december 2021
Wegens de aangekondigde lockdown is dit programma afgelast. Kaartkopers worden zo snel mogelijk per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. In deze vrijdagavondserie geven CC Amstel & Rikkert van Huisstede elke editie een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter! Bij BECOMING geldt: meer is beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!

Avond II Intersex
Deze middag wordt samengesteld i.s.m. Marleen Hendrickx.

Programma
Tijdens dit programma staat de voorstelling X Y WE door Marleen Hendrickx centraal. Daar omheen vindt uitgebreid randprogramma plaats, met een lezing door Margriet van Heesch, cultuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam, de documentaire Meisjesjongensmix van Lara Aert, spoken word door Steff Geelen, een talk met Sharan Bala en Marieke Schoutsen en dialoogsessies.

X Y WE is een indringende voorstelling die effectief en waarachtig een inkijk biedt in het leven van intersekse mensen. Op de vloer staan zes personen, van alle leeftijden, die elk en samen hun verhaal vertellen, sommigen voor het eerst in hun leven. Samen vormen ze een hecht ensemble van ervaringsdeskundigen, geregisseerd naar hun verschillende ambities en talenten. Ze spelen, zeker, maar ze zijn vooral zichzelf. In een uitnodigende vertelling vol verbeelding, lichtheid en humor.

Marleen Hendrickx is een ervaren danser en performer bij o.a. Boys Won’t Be Boys, WIJ ZIJN DOX, 155 en ID Theatre company. Bij het laatste gezelschap vertelde ze in 2018 voor het eerst over haar intersekse zijn op het podium, in de voorstelling ID, als onderdeel van het overkoepelende thema identiteit. Toen al bleek duidelijk hoe waardevol het is om dit verhaal live aan een publiek te tonen. Als onderdeel van haar afstuderen aan de AHK maakte Marleen de solo X Y I en de groepsvoorstelling X Y WE, over de intersekse ervaring van haar en haar spelers.
www.marleenhendrickx.nl

NNID is de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit. Zij hebben als doel (1) het bevorderen van de zichtbaarheid en de acceptatie van seksediversiteit,
en intersekse in het bijzonder, in de maatschappij. (2) Het bevorderen van de gelijkberechtiging en emancipatie van intersekse personen. (3) Het behartigen van de (maatschappelijke) belangen van intersekse personen. Daarbij gaat NNID uit van een mensenrechtenperspectief waarbij demedicalisering en depathologisering een belangrijke rol spelen.
www.nnid.nl

vrijdag 12 november 2021
BECOMING: A Horny Feminist i.s.m. DAMN, HONEY en Seksueel Welzijn Nederland

vrijdag 17 december 2021
BECOMING: Intersex
 i.s.m. Marleen Hendrickx

vrijdag 21 januari 2022
BECOMING: Healing i.s.m. Cherella Gessel

vrijdag 18 februari 2022
BECOMING: Trans & Loved i.s.m. The Transketeers & Papaya Kuir

vrijdag 18 maart 2022
BECOMING: Devoted i.s.m. Lars Brinkman

vrijdag 8 april 2022
BECOMING: An Activist i.s.m. Rightaboutnow Inc.

vrijdag 29 april 2022
BECOMING: Hu/man i.s.m. Emancipator & BOYS WON'T BE BOYS

vrijdag 10 juni 2022
BECOMING: Black Pride i.s.m. Black Queer & Trans Resistance

vrijdag 8 juli 2022
BECOMING: Glitter! eindfeest

Programma: Rikkert van Huisstede, Loulou Sjerps, Marleen Hendrickx en NNID
Productie: Alejandra Zabala
Publiciteit: Julia Rachman
Campagnebeeld: Mariola Lopez
Fotografie: Sjoerd Derine
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, VSBfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst

Meld je hier aan voor de BECOMING nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen en meer! Of volg de community via Instagram.

Sign up here for the BECOMING newsletter to stay in touch and hear about new events and more! Or follow the community via Instagram.