Theater

BECOMING: Devoted

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede
    • clubhuisproductie
    • queer
    • afterparty
    • becoming
    • we are public
"Het is knap en boeiend hoe hij aan de hand van enkele ingrijpende momenten stap na stap tot de ontdekking van zijn liefde voor mannen komt"
- Theaterkrant
Theater

BECOMING: Devoted

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede

Queering your friday night met fluïde theater, dialoog en feest

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. In deze vrijdagavondserie geven CC Amstel & Rikkert van Huisstede elke editie een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter! Bij BECOMING geldt: meer is beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!

Avond III Devoted
Deze avond wordt samengesteld i.s.m. Lars Brinkman.

Suggested Styling Religious Kink Free-Dom

Programma
Nader tot U door Lars Brinkman

Een erotische bedevaart
In Nader tot U onderzoekt Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Jaren liep hij met een boog om de kerk heen. Want met het ontdekken van zijn seksualiteit en een ontluikende fantasie, groeit ook de schaamte, het ongemak en de sfeer tegen al wat religieus is. Toch is hij nu, in ontwikkeling van slungelige jongen naar zelfverzekerde man, nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan en waarom juist nu?

Met persoonlijke verhalen en via een veelheid aan invalshoeken neemt hij je mee in een intieme en persoonlijke zoektocht naar spirituele en erotische overgave.

Deze voorstelling wordt omrand door sexy, religieuze rituelen en persoonlijke verhalen. We onderzoeken wat erotiek, BDSM en religie met elkaar te maken hebben. Daarvoor putten we uit persoonlijke perspectieven van Amsterdamse queers met een religieuze achtergrond. Met performances en verhalen van o.a. House of Hopeless, Frans Blokhuis, Club Church, Dounia Jari, Tobias Mud, Brandon Delagraentiss en Adjoa en een afterparty met DJ Prudence.

Lars Brinkman (1993) is theatermaker en acteur. Hij vertrekt altijd vanuit een persoonlijke fascinatie: zo onderzocht hij in zijn in zijn eigen voorstellingen The Bitchboy Project (2018) zijn eigen genderfluïditeit en in Männerbund (2019) scheen hij een nieuw licht op de Tweede Wereldoorlog vanuit een homoseksueel perspectief. Lars gaf daarbij verzwegen historische figuren een stem en onderzocht de verafgoding van het mannelijk lichaam binnen het SS-leger. Als onderdeel van de maatschappelijke beweging Boys won’t be boys legt Lars de focus op de fluïditeit van het lichaam, door de archetypes van het feminiene en het masculine te doorgronden en te ontstijgen. Met Nader tot U zet Lars zijn zoektocht naar verhalen vanuit een niet-normatieve invalshoek voort. Hij biedt in zijn voorstellingen nieuwe perspectieven op thema’s die vastgeroest in de maatschappij lijken te zitten.
www.larsbrinkman.com

vrijdag 12 november 2021
BECOMING: A Horny Feminist i.s.m. DAMN, HONEY en Seksueel Welzijn Nederland

zaterdag 18 december 2021
BECOMING: Intersex
i.s.m. Marleen Hendrickx

vrijdag 18 maart 2022
BECOMING: Devoted i.s.m. Lars Brinkman

vrijdag 8 april 2022
BECOMING: An Activist i.s.m. Rightaboutnow Inc.

vrijdag 29 april 2022
BECOMING: Hu/man i.s.m. Emancipator & BOYS WON'T BE BOYS

vrijdag 13 mei 2022
BECOMING: Trans & Loved i.s.m. The Transketeers & Papaya Kuir

vrijdag 27 mei 2022
BECOMING: Healing i.s.m. Cherella Gessel

vrijdag 10 juni 2022
BECOMING: Black Pride i.s.m. Black Queer & Trans Resistance

vrijdag 8 juli 2022
BECOMING: Glitter! eindfeest

Programma: Rikkert van Huisstede, Loulou Sjerps, Lars Brinkman
Productie: Alejandra Zabala
Publiciteit: Julia Rachman
Campagnebeeld: Mariola Lopez
Fotografie: Arjan Benning & Polina Gladkova
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, VSBfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst

BECOMING: Devoted is op vrijdag 18 maart opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Meld je hier aan voor de BECOMING nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen en meer! Of volg de community via Instagram.

Sign up here for the BECOMING newsletter to stay in touch and hear about new events and more! Or follow the community via Instagram.